• Посилання скопійовано

Підприємства, які застосовують МСФЗ, складають фінзвітність у гривнях

Згідно із Законом про бухоблік, підприємства ведуть бухгалтерський облік і складають фінансову звітність у грошовій одиниці України

Підприємства, які застосовують МСФЗ, складають фінзвітність у гривнях

Мінфін повідомляє, що публічні акціонерні товариства, банки, страховики, а також підприємства, які провадять господарську діяльність за видами, перелік яких визначається КМУ, складають фінансову звітність та консолідовану фінансову звітність за міжнародними стандартами фінансової звітності.

Згідно із Законом про бухоблік для складання фінансової звітності застосовуються МСФЗ, якщо вони не суперечать цьому Закону та офіційно оприлюднені на веб-сайті Міністерства фінансів України.

Підприємства ведуть бухгалтерський облік і складають фінансову звітність у грошовій одиниці України.

Таким чином, підприємства, які застосовують МСФЗ, складають фінансову звітність у гривнях, як це передбачено Законом (Лист Мінфіну від 17.12.2013 р. N 31-08410-07-10/36519).

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»