• Посилання скопійовано

Порядок подання фінансової звітності планують змінити

Розроблено проект, яким планується встановити єдиний підхід до складання та подання фінансової звітності підприємствами, що знаходяться на тимчасово окупованій території та/або на території проведення АТО

Порядок подання фінансової звітності планують змінити

Мінфін оприлюднив  проект постанови КМУ, яка вносить зміни  до Порядку подання фінансової звітності.

Цей проект спрямований на встановлення єдиного підходу до складання та подання фінансової звітності підприємствами, що знаходяться на тимчасово окупованій території та/або на території проведення антитерористичної операції (або їх структурні підрозділи (відокремлене майно) перебувають на зазначених територіях), а також проведення такими підприємствами інвентаризації у разі її обов’язкового проведення відповідно до законодавства.

Відповідно до змін, якщо організація діяльності органів державної статистики, органів Казначейства та інших органів, до яких подається фінансова звітність, припинена/порушена у зв’язку з тимчасовою окупацією територій та/або АТО, підприємства, що знаходяться на цих територіях, подають фінансову звітність після відновлення звичайної діяльності зазначених органів або, за можливості, подають фінансову звітність відповідним органам, які знаходяться на іншій території України та/або в яких організована відповідна робота.

Підприємства, що знаходяться на тимчасово окупованій території та/або на території проведення АТО (або їх структурні підрозділи (відокремлене майно) перебувають на зазначених територіях), проводять інвентаризацію у випадках, обов’язкових для її проведення, тоді, коли стане можливим забезпечити безпечний та безперешкодний доступ уповноважених осіб до активів, первинних документів і регістрів бухгалтерського обліку, в яких відображені зобов’язання та власний капітал цих підприємств.

У такому разі у річній фінансовій звітності інформація про активи, до яких неможливо забезпечити безпечний та безперешкодний доступ, та зобов’язання і власний капітал, які не можуть бути документально підтверджені у зв’язку з відсутністю доступу до відповідних первинних документів та регістрів бухгалтерського обліку, відображається за даними бухгалтерського обліку.

Зазначені підприємства зобов’язані провести інвентаризацію станом на 1 число місяця, що настає за місяцем, у якому зникли перешкоди доступу до активів, первинних документів і регістрів бухгалтерського обліку, та відобразити результати інвентаризації в бухгалтерському обліку відповідного звітного періоду.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»