• Посилання скопійовано

Затверджено Довідник одиниць вимірювання статистичних показників

Довідник вводиться в дію з 1 січня 2016 року

Затверджено Довідник одиниць вимірювання статистичних показників

Держстат наказом від 30 грудня 2014 року №414 затвердив Довідник одиниць вимірювання статистичних показників (завантажити >>>).

Довідник призначений для побудови основ показників в ІСОСД, використання під час підготовки та проведення державних статистичних спостережень, розробки та поширення статистичних даних.

Об'єктом ДОВ є одиниця вимірювання статистичного показника, тобто величина, з якою порівнюються, а також в якій відображаються інші однорідні з нею величини.

У ДОВ включені натуральні, умовно-натуральні та вартісні (грошові) одиниці вимірювання абсолютних, відносних та середніх величин статистичних показників. ДОВ також включає одиниці вимірювання, які можуть бути виражені у тисячах, мільйонах і т. п. (наприклад, тисяча кубічних метрів, мільярд гривень).

ДОВ має лінійну структуру, де кодові позначення одиниць вимірювання складаються з 4-х розрядів і виражені за допомогою арабських цифр.

Для кожної одиниці вимірювання статистичного показника у ДОВ наведено умовне позначення (скорочення її назви) українською мовою.

Умовне позначення одиниці вимірювання міжнародне а також код одиниці вимірювання за державним класифікатором ДК 011-96 "Класифікатор системи позначень одиниць вимірювання та обліку" (КСПОВО) зазначені довідково.

Ведення довідника одиниць вимірювання статистичних показників здійснює відділ статистичних класифікацій департаменту статистичної інфраструктури.

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»