• Посилання скопійовано

Банки зобов'язані подати аудиторські звіти за 2014 рік до 30 квітня

Нацбанк роз'яснив порядок подання аудиторських звітів за 2014 рік

Банки зобов'язані подати аудиторські звіти за 2014 рік до 30 квітня

Нацбанк у листі від 16.02.2015 р. №47-411/9793 нагадав, що банк зобов'язаний забезпечити проведення щорічної перевірки фінансової звітності, консолідованої фінансової звітності та іншої інформації щодо фінансово-господарської діяльності аудиторською фірмою відповідно до законодавства України, у тому числі нормативно-правових актів Нацбанку, норм і стандартів аудиту, затверджених Аудиторською палатою згідно з міжнародними стандартами аудиту та етики.

Згідно з вимогами Положення про порядок подання банками до Національного банку України звіту аудитора за результатами щорічної перевірки фінансової звітності банк зобов'язаний подавати щорічно не пізніше 30 квітня року, наступного за звітним, до Нацбанку примірник звіту аудитора, у тому числі про перевірку річної консолідованої фінансової звітності. Разом зі звітом аудитора банк подає виписку з протоколу загальних зборів учасників банку, на яких було розглянуто звіт аудитора та затверджено заходи за результатами його розгляду.

Також банк зобов'язаний не пізніше 30 квітня наступного за звітним року оприлюднювати річну фінансову звітність та річну консолідовану фінансову звітність разом із аудиторським висновком та інформацію в обсязі, визначеному Нацбанком, про власників істотної участі у банку шляхом публікації в періодичних виданнях та/або поширення як окремих друкованих видань чи розміщення в мережі Інтернет.

У разі укладення банком угоди про проведення аудиту, зокрема відповідно до стандартів звітності материнської компанії, банк повинен подати до Нацбанку результати такого аудиту банку, викладені українською мовою, у місячний строк після його закінчення додатково до звіту аудитора, підготовленого згідно з вимогами Положення.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»