• Посилання скопійовано

Мінфін не скасує розділ "Г" декларації акцизного податку

На думку Мінфіну, скасування розділу "Г" декларації акцизного податку суперечить нормам Податкового кодексу України

Мінфін не скасує розділ "Г" декларації акцизного податку

Мінфін у листі від 03.04.2015 р. №31-11170-02-2/11816 розглянув звернення, в якому пропонується скасувати розділ Г «Податкові зобов'язання з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів» декларації акцизного податку на підставі того, що в органах ДФС є інформація про розрахунково-касові операції суб'єктів господарювання із застосування РРО в сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.

З 1 січня 2015 року запроваджено акцизний податок з роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами та паливом у розмірі 5 % від їх вартості.

Платник податку зобов'язаний обчислити, задекларувати, сплатити податок. Відповідальність за невиконання податкового обов'язку несе платник податків.

Нині відповідно до ПКУ фізичні особи-підприємці, які є платниками єдиного податку І групи, а також платники єдиного податку II та III групи (фізичні особи — підприємці), які здійснюють продаж товарів на ринках та через засоби пересувної мережі, при провадженні власної діяльності не застосовують РРО.

В інших фізичних осіб — підприємців, які є платниками єдиного податку II або III груп, обов'язок щодо використання РРО настане лише з 01.01.2016 та з 01.07.2015 відповідно.

Враховуючи вищезазначене, скасування розділу Г «Податкові зобов'язання з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів» та додатку 6 до нього Декларації акцизного податку суперечить нормам Податкового кодексу України.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»