• Посилання скопійовано

Депутати обіцяють розглянути долю форми №4 у четвер

Законопроект №2896, яким передбачено відтермінування подання форми №4 на чотири місяці та звуження кола тих, хто має її подавати, обіцяють розглянути у Верховній Раді близько 16:30 о четвер

Депутати обіцяють розглянути долю форми №4 у четвер

У четвер, 21 травня, приблизно о 16:30 у Раді буде розглядатися законопроект №2896 для вирішення проблем, повязаних з поданням  форми №4. Про це повідомив Голова Комітету ВРУ з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк на своїй сторінці у Facebook.

"Впевнений, що завтра "поставимо крапку" - приймемо закон в цілому, як це сьогодні і рекомендував Комітет з питань промислової політики та підприємництва", - зазначив він.

Нагадаємо, що 25 травня 2015 року закінчується термін для подання юрособами державному реєстратору відомостей про своїх кінцевих бенефіціарних власників (контролерів).

При цьому за неподання зазначених відомостей законодавством передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу (від 5100 до 8500 грн.).

На сьогоднішній день чимало юридичних осіб не встигли протягом встановленого строку подати державному реєстратору зазначені відомості і по всій країні спостерігаються величезні черги до державних реєстраторів.

Враховуючи це, проектом Закону запропоновано:

1) продовжити на чотири місяці строк для подачі державному реєстратору відомостей про кінцевих бенефіціарних власників (контролерів) юридичної особи; 

2) звільнити від обов’язку подання зазначених відомостей:

− релігійні організації, державні та комунальні підприємства;

− діючі юридичні особи, учасниками яких є виключно фізичні особи, якщо кінцеві бенефіціарні власники (контролери) таких юридичних осіб збігаються з їх учасниками (членами).

За словами Віктора Галасюка, "прийняття законопроекту №2896 дозволить виправити ганебну недолугість, зняти напругу у суспільстві та захистити добросовісних суб’єктів господарювання!"

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»