• Посилання скопійовано

Звіт з екоподатку подається за старою формою

Оскільки період звітування розпочався, то звітувати за II квартал 2015 року установам – платникам екоподатку доведеться за старою формою

Звіт з екоподатку подається за старою формою

ДФС у Закарпатській області нагадує, що платники екологічного податку (у т.ч. бюджетні установи) у період з 1 липня до 10 серпня 2015 року (включно) повинні подати до територіальних органів ДФС податкові декларації з екологічного податку за II квартал.

Наразі є чинною форма декларації, затвердженої наказом ДПАУ від 24 грудня 2010 р. №1010. Вона вже застаріла у зв’язку зі скасуванням екоподатку за викиди пересувними джерелами забруднення, але нову форму ще не затверджено. Згідно з п.46.6 ПКУ нові форми декларації набирають чинності для складання звітності за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося їх оприлюднення. Оскільки період звітування розпочався, то звітувати за II квартал 2015 року установам – платникам екоподатку доведеться за старою формою.

Також податківці звертають увагу, що наразі розроблено нову форму декларації з екоподатку, у якій враховано всі податкові нововведення. Від 30 березня 2015 р. всі бажаючі мають можливість долучитися до обговорення проекту наказу Міністерства фінансів «Про затвердження форми Податкової декларації екологічного податку». Ознайомитися з проектом даного наказу можна на офіційному веб-порталі ДФС України >>>

Джерело: ДФС у Закарпатській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»