• Посилання скопійовано

Як звітувати суб’єктам господарювання-виробникам пива

Суб’єкти господарювання-виробники пива повинні подавати звіт за формою № 2-РС, зазначаючи код 55 з приміткою в графі 17 «пиво»

Як звітувати суб’єктам господарювання-виробникам пива

ГУ ДФС в Тернопільській області роз'яснило, що відповідно до ст. 16 Закону України від 19.12.1995 р. № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» суб’єкти господарювання, які отримали відповідні ліцензії, подають до органу виконавчої влади, уповноваженого Кабінетом Міністрів України видавати такі ліцензії, щомісяця до 10 числа наступного місяця звіт про обсяги виробництва та/або обігу (в тому числі імпорту та експорту) спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів за встановленою формою.

Оскільки Законом України від 28.12.2014 р. № 71-VIII пиво віднесено до алкогольних напоїв, суб’єкти господарювання-виробники пива також повинні подавати такі звіти. Форма даного звіту № 2-РС «Звіт про обсяги виробництва та реалізації алкогольних напоїв» затверджена наказом ДПА від 13.10.2005 р. № 449.

Водночас звертаємо увагу суб’єктів господарювання на те, що пиво необхідно зазначати кодом 55 з приміткою в графі 17 «пиво»,оскільки в додатку до наказу в кодах продукції не передбачено пиво як вид продукції. Також необхідно відображати обсяги придбання та реалізації пива у звітах 1-ОА, затверджених наказом ДПА від 27.04.2006 р. № 228 «Про затвердження форм звітів щодо придбання та реалізації алкогольних напоїв і тютюнових виробів та інструкції щодо їх заповнення», кодом 9 (інша продукція, яка не ввійшла до кодів 1-8) з приміткою «пиво».

Джерело: ДФС у Тернопільській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»