• Посилання скопійовано

Рекомендації Пенсійного фонду щодо заповнення звіту з ЄСВ за січень 2016 року

Пенсійний фонд у листі від 04.02.2016 р. №3647/05-02 підтвердив висловлену раніше податківцями позицію щодо заповнення звіту з ЄСВ за січень 2016 року

Рекомендації Пенсійного фонду щодо заповнення звіту з ЄСВ за січень 2016 року

Отже, до затвердження нового Порядку формування та подання страхувальниками нового звіту з ЄСВ, необхідно заповнювати та подавати, за звітні періоди 2016 року, Звіт за діючою формою, наведеною в додатку 4 до Порядку №435.        

При цьому враховувати, що:        

 - рядки в таблиці 1 Звіту заповнюються у розрізі видів доходу;        

 - суми нарахованого ЄСВ відображаються в рядках таблиці 1 Звіту за видами доходу, із розрахунку нової ставки ЄСВ (в розмірі 22%), крім:        

  • підприємств, установ і організацій для працюючих інвалідів - 8,41%;
  • підприємств та організацій всеукраїнських громадських організацій інвалідів, зокрема товариств УТОГ та УТОС - 5,3%;        
  • підприємствам та організаціям громадських організацій інвалідів працюючим інвалідам - 5,5%;

-   оскільки утримання ЄСВ з нарахованого доходу застрахованих осіб скасовані, то починаючи зі звітного періоду січня 2016 року у таблиці 1 Звіту не заповнюються рядки 5, 5.1 - 5.6, а також у рядках 4, 4.1 - 4.4 не відображається нарахований дохід, з якого утримується єдиний внесок. Відповідно в таблиці 6 Звіту не заповнюється реквізит: 20. "Сума утриманого єдиного внеску за звітний місяць (із заробітної плати/доходу)", крім випадків, коли потрібно зробити донарахування або зняття зайво нарахованих сум єдиного внеску, нарахованих у попередніх звітних періодах, та внесення від'ємних значень з типом нарахування 10 при відображенні перерахунків відпускних, нарахованих у попередніх періодах у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»