• Посилання скопійовано

Нові форми звітності з податку на прибуток для постійних представництв - уже на ДК-порталі!

Оприлюднені нові форми та порядки розрахунку податку на прибуток нерезидентів, які провадять діяльність на території України через постійне представництво

Нові форми звітності з податку на прибуток для постійних представництв - уже на ДК-порталі!

Як ми уже повідомляли раніше, Мінфін наказом від 13.06.2016 р. №544 затвердив:

1) Порядок розрахунку податку на прибуток нерезидентів, які провадять діяльність на території України через постійне представництво;

2) Форму Розрахунку податку на прибуток нерезидента, який провадить діяльність на території України через постійне представництво, на підставі складення окремого балансу фінансово-господарської діяльності.

Нерезидент, який провадить свою діяльність в Україні та за її межами і при цьому не визначає прибуток від своєї діяльності, що ведеться ним через постійне представництво в Україні, визначає суму прибутку, що підлягає оподаткуванню в Україні, на підставі складення окремого балансу фінансово-господарської діяльності, погодженого з контролюючим органом за місцезнаходженням постійного представництва, шляхом заповнення цього Розрахунку.

 3) Форму Розрахунку податку на прибуток постійного представництва нерезидента, визначеного шляхом застосування до суми отриманого доходу коефіцієнта 0,7.

Цей  розрахунок складають нерезиденти, які провадить діяльність на території України через постійне представництво, та визначає прибуток як різницю між доходом та витратами шляхом застосування до суми отриманого доходу коефіцієнта 0,7.

4) Форму Відомостей про доходи (прибутки), що звільнені від оподаткування на підставі міжнародного договору України.

Додаток ВД заповнюють і подають до контролюючого органу (разом з Розрахунками) нерезиденти, які мають право на звільнення від оподаткування відповідно до міжнародного договору України окремих видів доходів, які отримуються через постійне представництво.

Наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування, яке заплановане в "Офіційному віснику України" у №57 (29.07.2016).

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»