• Посилання скопійовано

Зміни до алкогольно-тютюнової звітності - у проекті від Мінфіну

Мінфін розробив проект змін до Наказу №49, яким пропонується викласти в новій редакції форми звітів щодо роздрібної торгівлі алкоголем і тютюном та законодавчо закріпити можливість подання уточнюючого звіту

Зміни до алкогольно-тютюнової звітності - у проекті від Мінфіну

Мінфін розробив та оприлюднив проект наказу  «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 11 лютого 2016 року № 49»  (завантажити).

Як зазначено у пояснювальній записці, метою проекту наказу є усунення порушень принципів державної регуляторної політики, спрощення ведення бізнесу суб’єктами господарювання, які мають ліцензії на оптову і роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Зокрема, проектом наказу пропонується: 

1) скоротити деталізацію кодів виноробної продукції;

2) спростити звітність в розрізі контрагентів. Зокрема, вести облік операцій з контрагентами сумарно за місяць, а не за кожною датою здійснення таких операцій, зменшити деталізацію інформації про контрагентів; 

3) викласти в новій редакції форми звітів щодо роздрібної торгівлі алкоголем і тютюном відповідно до вимог Державної регуляторної служби України. Завантажити проекти нових форм:

4) законодавчо закріпити можливість подання уточнюючого звіту до     10 числа місяця, наступного за звітним;

5) у формі звіту № 1-ОА «Звіт про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв у оптовій мережі» змінити одиниці виміру у яких подається звіт з тисяч декалітрів на декалітри, а у формі звіту № 1-РА «Звіт про обсяги реалізації алкогольних напоїв у роздрібній мережі»  – з тисяч декалітрів на літри та у формі звіту № 1-РТ «Звіт про обсяги  реалізації тютюнових виробів у роздрібній мережі» з млн. штук на штуки.

Зауваження та пропозиції приймаються у письмовій та електронній формі протягом місяця з дня публікації цього оголошення (тобто до 02.10 2016 р.) за наступними адресами:

Міністерство фінансів України, вул. Грушевського, 12/2, м. Київ-8, 01008, e-mail:  pavlyuksg@minfin.gov.ua.

Державна регуляторна служба України, вул. Арсенальна, буд. 9/11, м. Київ, 01011, е-mail: inform@dkrp.gov.ua.

Нагадуємо також, що у Верховній раді зареєстровано два законопроекти щодо скасування алкогольно-тютюнової звітності (докладніше про них тут і тут). 

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство фінансів України

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»