• Посилання скопійовано

Орендна плата у формі №1ДФ: за якою ознакою доходу?

Суми орендних платежів, які отримуються фізособою, відображаються податковим агентом у податковому розрахунку за ф. №1ДФ під ознакою доходу "127"

Орендна плата у формі №1ДФ: за якою ознакою доходу?

Орендна плата за використання рухомого майна

ДФСУ у листі від 30.11.2016 р. №25852/6/99-99-13-01-01-15 зазначила, що договори оренди рухомого майна належать до договорів цивільно-правового характеру.

Водночас предметом договору про надання послуг та договору найму є різні об'єкти цивільних прав:

- предметом договору найму є неспоживна річ,

- предметом договору про надання послуг є послуга, яка споживається у процесі вчинення певної дії або здійснення певної діяльності.

Договір найму (оренди) не може бути віднесений до договору про надання послуг.

Отже, відповідно до Довідника ознак доходів,  суми орендних платежів, які отримуються фізичною особою, відображаються податковим агентом у податковому розрахунку за ф. №1ДФ під ознакою доходу "127" як виплата інших доходів.

 

Від редакції: Орендна плата за використання нерухомого майна

 

Підприємство-орендар відображає нарахований та виплачений дохід у вигляді орендної плати за орендоване нерухоме майно та інформацію щодо утримання та перерахування до бюджету ПДФО і військового збору у формі №1ДФ.

У розділі І ф. №1ДФ такий дохід слід відобразити за ознакою доходу «106».

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»