• Посилання скопійовано

Виправляємо помилку в додатку 1 до декларації з ПДВ

Податківці розповіли, як виправити помилку у додатку 1 до декларації з ПДВ, яка вплинула/не вплинула на числові показники декларації

Виправляємо помилку в додатку 1 до декларації з ПДВ

Формою додатку 1 «Розрахунок коригування сум податку на додану вартість до податкової декларації з податку на додану вартість (Д1)» декларації з ПДВ передбачено подання «уточнюючого» додатка 1. Крім того, Розрахунок коригування є складовою декларації з ПДВ, та його подання є обов’язковим у разі заповнення рядків 4.1, 4.2, 6, 7, 13, 14 декларації.

Отже, подання уточнюючого розрахунку є одним із способів виправлення платником податку самостійно виявлених помилок у показниках раніше поданої  декларації з ПДВ, а сам Розрахунок коригування - складовою такої декларації.

З огляду на це, податківці вважають (підкатегорія 101.23 ресурсу "ЗІР"), що виправлення помилок, що виникли при заповненні додатку 1, здійснюється шляхом подання уточнюючого розрахунку разом з Розрахунком коригування з відміткою «уточнюючий», в якому числові показники відображаються на суму уточнення (збільшення або зменшення) з відповідним знаком та відповідають даним з колонки 6 уточнюючого розрахунку.

При цьому, якщо така помилка не вплинула на числові показники  декларації з ПДВ, то виправлення помилок у Розрахунку коригування проводиться способом коригування.

Так, наприклад, для виправлення запису невірно вказаного ІПН отримувача/постачальника в уточнюючому Розрахунку коригування:

     1) повторюється помилковий запис індивідуального податкового номера, при цьому числові показники вказуються зі знаком «–» (тобто сторнуються);

     2) вказується повністю (включаючи вартісні показники) вірний запис щодо операції з контрагентом за звітний (податковий) період, за який виправляються помилки;

     3) підсумковий рядок «Усього (+ чи -)», який відповідає рядку податкової декларації з ПДВ, числові показники якого не коригуються, не заповнюється.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»