• Посилання скопійовано

У платника рентної плати за користування надрами відсутній об’єкт оподаткування: як бути зі звітністю?

Чи необхідно госпсуб'єкту, зареєстрованому платником рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин, у разі відсутності у звітному періоді об’єкта оподаткування такою рентною платою подавати до контролюючого органу декларацію рентної плати разом з додатком 1 та/або 2 або заяву про відсутність об’єкта оподаткування?

У платника рентної плати за користування надрами відсутній об’єкт оподаткування: як бути зі звітністю?

Податківці у підкатегорії 130.04 ресурсу "ЗІР"  зазначили, що для суб’єкта господарювання наявність спеціального дозволу або дозволу на спеціальне водокористування визначає обов’язок такого суб’єкта подавати до контролюючого органу за основним або неосновним місцем обліку податкові декларації з рентної плати разом з додатком 1 та/або додатком 2 прим. 1 (в частині рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин).

Це стосується і випадків, коли об’єкт оподаткування у деяких звітних (податкових) періодах відсутній.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»