• Посилання скопійовано

Визначено новий механізм продовження граничних строків для подання податкових декларацій

Мінфін затвердив Порядок, яким визначено механізм продовження граничних строків для подання податкової декларації, заяв про перегляд рішень контролюючих органів, заяв про повернення надміру сплачених грошових зобов'язань відповідно до норм ПКУ

 Визначено новий механізм продовження граничних строків для подання податкових декларацій

Мінфін наказом від 20.10.2017 р. №861 затвердив Порядок застосування норм пунктів 102.6 - 102.7 статті 102 глави 9 розділу II Податкового кодексу України.

Порядком визначено механізм продовження граничних строків для подання податкової декларації, заяв про перегляд рішень контролюючих органів, заяв про повернення надміру сплачених грошових зобов'язань відповідно до норм ПКУ.

Також зазначено, що продовження граничних строків для платників податків здійснюється у разі, якщо такий платник податків - фізособа або посадова особа юрособи був позбавлений можливості у визначений ПКУ термін складати та подавати податкову звітність,  подавати заяви про перегляд рішень контролюючих органів та заяви про повернення надміру сплачених грошових зобов'язань.

Водночас для посадової особи юрособи продовження граничних строків здійснюється за умови, що протягом зазначених граничних строків така юрособа не мала інших посадових осіб, уповноважених відповідно до законодавства України нараховувати, стягувати та вносити до бюджету податки, а також вести бухгалтерський облік, складати та подавати податкову звітність.

Відсутність  можливостей  у  платника  податків  подати  у граничний  строк  податкові декларації,  заяви про перегляд рішень органів державної податкової служби,  заяви про повернення надміру сплачених грошових зобов'язань може бути пов'язана з:

  • перебуванням за межами України;
  • перебуванням у плаванні на морських суднах за кордоном України у складі команди (екіпажу) таких суден;
  • перебуваванням у місцях позбавлення волі за вироком суду;
  • обмеженою свободою пересування у зв'язку з ув'язненням чи полоном на території інших держав або внаслідок інших обставин непереборної сили, підтверджених документально;
  •  визнананням за рішенням суду безвісно відсутнім або перебував у розшуку у випадках, передбачених законом.

Наказ набрав чинності 5 грудня 2017 року.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»