• Посилання скопійовано

Виправляємо помилки в декларації з прибутку: чи подавати додатки до додатку ВП?

Чи подаються відповідні додатки з виправленими показниками до додатка ВП до декларації з податку на прибуток? Консультує ДФСУ

Виправляємо помилки в декларації з прибутку: чи подавати додатки до додатку ВП?

ДФСУ у підкатегорії 102.23.02 ресурсу "ЗІР" зазначила, що у разі виправлення помилок  декларація з податку на прибуток може подаватись платником податку як звітна (звітна нова), так і уточнююча (відповідні відмітки здійснюються у полі 1 заголовної частини декларації).

При цьому, якщо декларація подається як уточнююча, то у полі 3 її заголовної частини зазначається звітний (податковий) період, за який здійснюється уточнення.

Якщо виправлення помилок здійснюється у звітній (звітній новій) декларації за податковий період, наступний за періодом, в якому виявлено помилки, то у додатку ВП до декларації (далі – додаток ВП) платник податку відображає правильні показники за податковий період, який уточнюється, та порівнюючи їх з відповідними рядками декларації, що уточнюються, визначає суму збільшення (зменшення) податкового зобов’язання з податку на прибуток. При цьому, у складі звітної (звітної нової) декларації можуть бути уточнені показники за один звітний період та поданий один додаток ВП.

У заголовній частині додатка ВП зазначається звітний період, який уточнюється, та проставляється відмітка «Звітна» або «Звітна нова». Додатки до рядків додатка ВП, на які є посилання в додатку ВП, не заповнюються та не подаються.

***

 Читайте також аналітику від "Дебету-Кредиту":

Заповнюємо та подаємо декларацію з податку на прибуток за 2017 рік.

Фінзвітність-2017: особливості складання та подання.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»