• Посилання скопійовано

Як звітувати ФОП у разі припинення діяльності?

ФОП-«загальносистемники», які припиняють діяльність, подають ліквідаційні декларації протягом 30 к.д. з дня держреєстрації припинення, а «єдинники» — протягом 40 к. д., що настають за останнім к. д. звітного кварталу

Як звітувати ФОП у разі припинення діяльності?

Як звітувати «загальносистемнику», який припиняє підприємницьку діяльність?

ДФСУ в індивідуальній консультації від 16.03.2018 р. №1042/М/99-99-13-02-01-14/ІПК  нагадала, що у разі проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності ФОП за її рішенням останнім базовим податковим (звітним) періодом є період з дня, наступного за днем закінчення попереднього базового податкового (звітного) періоду до останнього дня календарного місяця, в якому проведено держреєстрацію припинення підприємницької діяльності.

Отже, фізичні особи, які перебували на загальній системі, щодо яких починаючи з 01.01.2017 р. до ЄДР внесено запис про припинення підприємницької діяльності ФОП, подають ліквідаційні декларації про доходи щодо отриманих доходів на загальній системі оподаткування востаннє за звітний період з дня, наступного за днем закінчення попереднього базового податкового (звітного) періоду до останнього дня календарного місяця, в якому проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності, протягом 30 календарних днів з дня проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності.

 

Як звітувати  «єдиннику» у разі припинення підприємницької діяльності?

У разі державної реєстрації припинення підприємницької діяльності ФОП, який є платником єдиного податку, останнім податковим (звітним) періодом вважається період, у якому відповідним контролюючим органом отримано від державного реєстратора повідомлення про проведення державної реєстрації такого припинення. Нормами ПКУ не передбачено подання ліквідаційної звітності для фізичних осіб, які перебували на спрощеній системі оподаткування.

Отже, фізичні особи, щодо яких починаючи з 01.01.2017 р. до Єдиного державного реєстру внесено запис про припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця, подають декларації платника єдиного податку - фізичної особи - підприємця востаннє за податковий (звітний) квартал в якому проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності, з наростаючим підсумком з початку року у строки, визначені пп. 49.18.2 ПКУ, протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу.

***

Читайте також:

Ліквідаційна звітність для ФОП після внесення запису про припинення підприємницької діяльності в ЄДР.

Припинення підприємницької діяльності "єдинником": який податковий період буде останнім? 

Як припинити підприємницьку діяльність: алгоритм дій

 

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»