• Посилання скопійовано

Заміна особи, яка має ЕЦП і право підпису за договором із ДФС

Плануємо звільнити особу, яка має право підпису звітності та/або ПН/РК за договором із ДФС. Чи обов'язково переукладати цей договір для того, щоб додати до нього нового працівника? Податківці стверджують, що ні, якщо подбати про це заздалегідь

Заміна особи, яка має ЕЦП і право підпису за договором із ДФС

ДФСУ в індивідуальній консультації від 05.04.2018 р. №1447/6/99-99-15-02-02-15/ІПК нагадує, що згідно з п. 11 розділу III Порядку №557 для надання права підпису електронних документів (крім Заяви про приєднання до Договору) іншим особам, яким делеговано право підпису, платник повідомляє про таких осіб контролюючий орган шляхом направлення повідомлення про надання інформації щодо ЕЦП (далі - Повідомлення) в електронному вигляді за формою згідно з додатком 2 до Порядку (за ідентифікатором форми J(F)1391103).

До Повідомлення вноситься інформація про підписувача (підписувачів), якому (яким) надається право підпису електронних документів (крім Заяви про приєднання до Договору). На сформоване Повідомлення:

  • першими накладаються ЕЦП усіх осіб, включених до Повідомлення, у порядку черговості їх внесення до Повідомлення,
  • після них - ЕЦП підписувача Заяви про приєднання до Договору (керівника),
  • останньою - електронна печатка (за наявності).

Враховуючи вищезазначене, платник податків до завершення строку чинності (або скасування) посиленого сертифіката підписувача (керівника) Заяви про приєднання до Договору повідомляє контролюючий орган (визначений відповідно до п. 5 розділу III Порядку) про підписувача (керівника), якому надається право підпису електронних документів (крім Заяви про приєднання до Договору) шляхом надання Повідомлення.

Дія Договору та пов'язаних з ним Повідомлень припиняється у разі наявності однієї з підстав, визначених п. 14 розділу III  Порядку, в тому числі за отриманням інформації від АЦСК про завершення строку чинності (або скасування) посиленого сертифіката керівника.

 Отже, якщо ви не повідомили податківців про зміну підписанта до скасування сертифікату ЕЦП особи, яка мала право підпису до цього, договір доведеться переукладати. 

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»