• Посилання скопійовано

Звіт з ЄСВ за новою формою вперше подаємо за серпень – офіційна думка ДФС

ДФС у Львівській області повідомила, що оновлений звіт з ЄСВ слід подати за серпень не пізніше 20 вересня 2018 року

Звіт з ЄСВ за новою формою вперше подаємо за серпень – офіційна думка ДФС

ДФС у Львівській області нагадує, що Мінфін наказом від 15.05.2018 р. №511 виклало у новій редакції Порядок формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Наказ набирає чинності з першого числа місяця, що настає за місяцем його офіційного опублікування. Його опубліковано в бюлетені «Офіційний вісник України» від 06.07.2018 р. №51. Таким чином, він набирає чинності з 1 серпня 2018 року.

Таким чином, оновлений звіт з ЄСВ слід подати за серпень не пізніше 20 вересня 2018 року.

Як бачимо, податківці підтвердили нашу позицію щодо цього, висловлену раніше ось тут.

Аналіз нової форми звіту з ЄСВ дивіться тут.

***

UPD 18.07.2018

ДФСУ підтвердила роз'яснення територіальних податківців: відповідно до внесених змін з 1 серпня 2018 року  Додаток 4 звіту з ЄСВ (звітний період серпень місяць 2018 року, термін подання протягом 20 календарних днів, що настають за останнім днем звітного періоду) та Додаток 5 (звітний період за 2018 рік) будуть подаватися за новими формами.

З огляду на зазначене звіти за формами Додатка 4 за звітний період:

  • липень 2018 року (які подаються з 1 по 20 серпня 2018 року) подаються за формами звітності, затвердженими наказом Мінфіну № 435;
  • звітність за новими формами, затвердженими наказом №511, подаватиметься платниками єдиного внеску, починаючи з 1 вересня 2018 року, тобто за звітні періоди починаючи з серпня 2018 року.

Джерело: ДФС у Львівській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»