• Посилання скопійовано

Оприлюднено нові форми звіту з ЄСВ та порядок їх подання

Мінфін наказом від 15.05.2018 р. №511 виклав у новій редакції Порядок формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого ЄСВ та його форми. Наказ Мінфіну №511 оприлюднено в Офіційному віснику від 06.07.2018 № 51. Тож він набере чинності з 1 серпня 2018 року

Оприлюднено нові форми звіту з ЄСВ та порядок їх подання

Мінфін наказом від 15.05.2018 р. №511 виклав у новій редакції Порядок формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. 

Про проект цього наказу ми писали тут>> 

І ось, нарешті, цей наказ отримав номер і був зареєстрований в Мін'юсті 11 червня 2018 р. за № 692/32144. 

Що саме змінилося у формі звіту та Порядку його заповнення -  читайте в аналітиці від редакції або ж дивіться у відеоогляді від Т. Мойсеєнко.

 

Набрання чинності

Цей наказ (а отже, і нові форми звітності)  набирає чинності з першого числа місяця, що настає за місяцем його офіційного опублікування. Наказ оприлюднено в "Офіційному віснику" від 06.07.2018 р. №51. Тож він набере чинності з 1 серпня 2018 року. 

 

Перше звітування за новими формами

Спробуємо спрогнозувати, за який звітний період вперше доведеться застосовувати ці нові форми звітності. 

Раніше податківці з приводу початку застосування нової форми звіту з ЄСВ спиралися на норми п. 46.6 ПКУ. За цими нормами до визначення нових форм декларацій (розрахунків), які набирають чинності для складання звітності за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося їх оприлюднення, є чинними форми декларацій (розрахунків), чинні до такого визначення.

Оскільки Наказ №511 набере чинності з 1 серпня, вперше роботодавцям подавати звіт з ЄСВ за новою формою слід буде за серпень 2018 року (у вересні), а підприємцям та самозайнятим особам, а також членам фермерського господарства – за 2018 рік. Це підтверджують і податківці. 

Аналіз нової форми звіту з ЄСВ дивіться тут. 

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»