• Посилання скопійовано

Мінфін планує затвердити таксономію фінзвітності

На сайті Мінфіну опубліковано проект наказу «Про затвердження Таксономії фінансової звітності»

Мінфін планує затвердити таксономію фінзвітності

Нагадаємо, що з 01.01.2018 р. набрали чинності зміни до Закону про бухоблік, внесені Законом №2164. Оновленою статтею 1 Закону про бухоблік передбачено затвердження органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері бухобліку, таксономії фінансової звітності. Це склад статей і показників фінансової звітності та її елементів, які підлягають розкриттю. Про це ми розповідали, наприклад, тут та тут.

З метою реалізації цих норм Міністерство фінансів розробило та оприлюднило проект свого наказу (завантажити), яким затверджується Таксономія фінансової звітності (переклад статей Таксономії фінансової звітності), випущеної Фондом міжнародних стандартів фінансової звітності (https://www.ifrs.org/).

Завантажити проект Таксономії фінансової звітності>>

Звітність за міжнародними стандартами відповідно до змін, передбачених Законом № 2164, мають складати:

  • підприємства, що становлять суспільний інтерес;
  • публічні акціонерні товариства;
  • підприємства, які здійснюють діяльність з видобутку корисних копалин загальнодержавного значення;
  • підприємства, які провадять господарську діяльність за видами, перелік яких визначається Кабміном.

Звертаємо увагу, що першим звітним періодом, за який підприємства, що зобов’язані застосовувати міжнародні стандарти, подавати фінансову звітність на підставі таксономії за міжнародними стандартами в електронній формі, буде 2019 рік.

Очікується, що цей наказ набере чинності з 1 січня 2019 року, але не раніше дня його офіційного опублікування.

Зауваження та пропозиції до проекту наказу надавати протягом 20 днів з дня його оприлюднення на офіційному веб-сайті Міністерства фінансів України у письмовій та/або електронній формі за адресою: Міністерство фінансів України, 01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 12/2 або 04071, м. Київ,вул. Межигірська, 11; e-mail: nikonova@minfin.gov.ua.

***

Читайте також:

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство фінансів України

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»