• Посилання скопійовано

Як зазначати інформацію про ліцензії в алкогольно-тютюновій звітності?

Податківці розповіли про правила заповнення інформація про ліцензії у звітах №1-РС, №2-РС, №3-РС, №1-ОА, №1-ОТ

Як зазначати інформацію про ліцензії в алкогольно-тютюновій звітності?

ДФС у Тернопільській області пояснює, що Постановою №609 ДФСУ визначено органом ліцензування виду господарської діяльності з виробництва і торгівлі спиртом етиловим, коньячним і плодовим, алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Відповідно до ч. 3 ст. 16 Закону №481 суб’єкти господарювання, які отримали ліцензії на виробництво та/або оптову торгівлю спиртом, алкогольними напоями і тютюновими виробами та здійснюють таку діяльність та/або експорт, імпорт зазначеної продукції, подають до органу виконавчої влади, уповноваженого КМУ видавати такі ліцензії, щомісяця до 10 числа наступного місяця звіт про обсяги виробництва та/або обігу (в тому числі імпорту та експорту) спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів за формою, встановленою цим органом.

Наказом №49 затверджено форми звітів щодо виробництва й обігу спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів та порядків їх заповнення,  зокрема: №1-РС «Звіт про обсяги виробництва та реалізації спирту»; №2-РС «Звіт про обсяги виробництва та реалізації алкогольних напоїв»; №3-РС «Звіт про обсяги виробництва та реалізації тютюнових виробів»; №1-ОА «Звіт про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв у оптовій мережі»; №1-ОТ «Звіт про обсяги придбання та реалізації тютюнових виробів у оптовій мережі».

Відповідно до Закону №481 передбачено отримання окремих ліцензій на відповідний вид діяльності, а саме:

  • на виробництво: спирту етилового; спирту коньячного; спирту плодового; спирту етилового ректифікованого виноградного; спирту етилового ректифікованого плодового;
  • дистиляту виноградного спиртового; спирту-сирцю плодового; на право оптової торгівлі: спиртом етиловим, спиртом етиловим ректифікованим виноградним, спиртом етиловим ректифікованим плодовим.

Таким чином, суб’єкти які мають зазначені ліцензії, подають:

  •  Звіт №1-РС із відображенням операцій, які були здійснені за звітний місяць відповідно до зазначених ліцензій;
  • на виробництво алкогольних напоїв – Звіт №2-РС із відображенням операцій, які були здійснені за звітний місяць відповідно до зазначеної ліцензії;
  • на виробництво тютюнових виробів – Звіт №3-РС із відображенням операцій, які були здійснені за звітний місяць відповідно до зазначеної ліцензії;
  • на право оптової торгівлі: алкогольними напоями, крім сидру та перрі (без додання спирту); сидром та перрі (без додання спирту); виключно пивом для виробників пива з обсягом виробництва до 3000 гектолітрів на рік, – Звіт №1-ОА із відображенням операцій які були здійснені за звітний місяць відповідно до зазначених ліцензій;
  • на право оптової торгівлі тютюновими виробами – Звіт №1-ОТ із відображенням операцій які були здійснені за звітний місяць відповідно до зазначеної ліцензії.

Звіти подають суб’єкти господарювання, які одержали відповідні ліцензії до органів ДФС, за основним місцем обліку в електронній формі.

У полі, в якому зазначаються реквізити респондента Звітів, передбачено заповнення інформації про реєстраційний номер ліцензії.

Якщо суб’єкт господарювання має декілька діючих ліцензій у звітному періоді, такий суб’єкт зазначає реєстраційні номера відповідних ліцензій через кому.

Джерело: ДФC у Тернопільській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»