• Посилання скопійовано

Виявили помилку у поданій формі №1ДФ: як її виправити та коли буде штраф?

Для виправлення помилки слід подати уточнюючу форму №1ДФ. Якщо у ф. №1ДФ було недостовірно відображено дохід та/або ПДФО, то до податкового агента застосовується штраф у розмірі 510 грн (1020 грн за повторне порушення)

Виявили помилку у поданій формі №1ДФ: як її виправити та коли буде штраф?

ДФС у Луганській області нагадує, що особи, які мають статус податкових агентів, зобов’язані подавати податковий розрахунок за ф. №1ДФ у строки, встановлені ПКУ для податкового кварталу, до контролюючого органу за місцем свого розташування у разі нарахування (виплат) сум зазначених доходів (платнику податку податковим агентом) протягом звітного періоду (пп. «б» п. 176.2 ПКУ).

Форма №1ДФ подається до контролюючого органу за місцезнаходженням податкового агента – юридичної особи або її відокремлених підрозділів чи до контролюючого органу за податковою адресою фізичної особи – податкового агента протягом 40 календарних днів, що настають за звітним періодом.

У графі 4а «Сума нарахованого податку» розділу I форми №1ДФ відображається сума податку, нарахованого та утриманого з доходу, нарахованого платнику податку згідно із законодавством.

У графі 4 «Сума перерахованого податку» відображається фактична сума перерахованого до бюджету податку.

У разі виявлення помилок, що містяться у раніше поданій формі, уточнююча форма № 1ДФ подається після встановленого законодавством терміну як за звітний, так і за попередні періоди на підставі інформації з попередньо поданої форми і містить дані лише за рядками й реквізитами, що уточнюються. Для цього потрібно виключити помилкову інформацію та ввести достовірну, тобто повністю заповнити два рядки: в першому рядку в графі 9 зазначається «1» - рядок на виключення, а в другому «0» - рядок на внесення.

Таким чином, податковий агент повинен виправити помилку, допущену у попередньому кварталі, та подати уточнюючу форму №1ДФ, при цьому якщо у формі за відповідний квартал недостовірно відображено нарахований дохід та/або податкові зобов’язання (зазначено суму більшу або меншу, ніж нараховано), у разі самостійного виявлення такого порушення платником (податковим агентом) застосовується штраф у розмірі 510 грн (1020 грн за повторне порушення).

Джерело: ДФС у Луганській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»