• Посилання скопійовано

Пільга з податку на прибуток не у всіх кварталах: як зазначати у звіті?

У звіті зазначається період з першого дня кварталу початку користування пільгою по останній календарний день кварталу закінчення

Пільга з податку на прибуток не у всіх кварталах: як зазначати у звіті?

Податківці к підкатегорії 102.22 «ЗІР» зазначають, що враховуючи те, що розрахунок пільги з податку на прибуток (у т.ч. при застосуванні норм міжнародного договору про уникнення подвійного оподаткування) здійснюється на підставі показників податкової декларації з податку на прибуток, яка заповнюється наростаючим підсумком з початку року, то у підграфах «дата початку» та «дата закінчення» графи «Строк користування податковими пільгами у звітному періоді» Звіту про суми податкових пільг зазначається період з першого по останній календарний день кварталу (півріччя, трьох кварталів, року), у якому платник користувався даною пільгою.

У разі застосування пільги у декількох кварталах поточного року зазначається період з першого календарного дня кварталу (півріччя, трьох кварталів, року), у якому платник почав користуватися пільгою, по останній календарний день кварталу (півріччя, трьох кварталів, року), у якому платник закінчив користуватися пільгою.

Якщо згідно з довідником податкових пільг початок/кінець дії пільги на припадає на перший/останній календарний день звітного кварталу (півріччя, трьох кварталів, року), то при визначенні строку користування даною пільгою зазначається відповідний календарний день (календарні дні) початку/кінця дії такої пільги.

ПКУ не передбачено відповідальності за неправильне заповнення Звіту.

Поряд з цим, ст. 163-1 КУпАП передбачено, що відсутність податкового обліку, порушення керівниками та іншими посадовими особами підприємств, установ, організацій встановленого законом порядку ведення податкового обліку, у тому числі неподання або несвоєчасне подання аудиторських висновків, подання яких передбачено законами України, тягне за собою накладення штрафу у розмірі від п’яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Дії, передбачені ч. 1 ст. 163-1 КУпАП, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за те ж порушення, тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»