• Посилання скопійовано

Посередникам з працевлаштування оновили форму звіту №1-ПА

Відтепер Інформацію про кількість працевлаштованих громадян суб'єктами господарювання, які надають послуги з посередництва у працевлаштуванні (форма №1-ПА), потрібно буде подавати щоквартально

Посередникам з працевлаштування оновили форму звіту №1-ПА

Мінсоцполітики наказом від 03.06.2019 р. №851 (зареєстрований в Мін'юсті 02.07.2019 р. за №717/33688) затвердив:

  • нову форму звітності №1-ПА (квартальна) "Інформація про кількість працевлаштованих громадян суб'єктами господарювання, які надають послуги з посередництва у працевлаштуванні";
  • Порядок подання форми звітності №1-ПА.

 

Хто повинен подавати цей звіт?

Цей звіт подаватимуть юридичні особи та фізичні особи - підприємці, які:

  • надають послуги з посередництва у працевлаштуванні в Україні,
  • здійснюють наймання працівників для подальшого виконання ними роботи в Україні в інших роботодавців,
  • надають послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном.

У разі наявності у суб'єкта господарювання філій, представництв, відділень, інших відокремлених підрозділів, форма звітності №1-ПА подається таким суб'єктом господарювання за результатами здійснення діяльності усіх його підрозділів.

 

Термін подання звіту

Зверніть увагу, що форма звітності №1-ПА тепер подаватиметься щоквартально міським, районним і міськрайонним центрам зайнятості не пізніше 15 числа місяця після звітного кварталу. Нагадаємо, що досі її слід було подавати щороку до 15 січня.

У разі якщо останній день строку припадатиме на вихідний, святковий або інший неробочий день, днем закінчення строку подання звіту буде перший після нього робочий день.

Форму №1-ПА можна подати в електронному (з накладенням електронного цифрового підпису) чи паперовому вигляді (із засвідченням підписом керівника або уповноваженої ним особи).

 

Коли набере чинності наказ?

Цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. Його було опубліковано в "Офіційному Віснику" від 23.07.2019 р. №55. Тож з 23 липня цей наказ почав діяти. 

Відповідно втратить чинність наказ Мінсоцполітики від 07.08. 2015 р. №815, яким затверджено попередню форму звіту №1-ПА (річну) та Порядок її подання.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»