• Посилання скопійовано

Як заповнити форму №1-ПВ (умови праці) (один раз на два роки)?

Держстат роз'яснив, як заповнювати форму №1-ПВ (умови праці) (один раз на два роки) «Звіт про умови праці, пільги та компенсації за роботу зі шкідливими умовами праці»

Як заповнити форму №1-ПВ (умови праці) (один раз на два роки)?

У роз'ясненні Держстату від 08.07.2019 р. № 19.1.2-12/28-19 зазначено, що показники форми №1-ПВ (умови праці) (один раз на два роки) включають дані станом на 31 грудня звітного року і ґрунтуються на даних документів первинного обліку:

  • № П-1 «Наказ (розпорядження) про прийняття на роботу»;
  • № П-2 «Особова картка працівника»;
  • № П-3 «Наказ (розпорядження) про надання відпустки»;
  • № П-4 «Наказ (розпорядження) про припинення трудового договору (контракту)»;
  • наказів щодо проведення атестації робочих місць за умовами праці, про затвердження переліку робочих місць, виробництв, робіт, професій і посад, працівники яких мають право на пільги та компенсації, зокрема на пільгове пенсійне забезпечення, карт умов праці на кожне враховане робоче місце або групу аналогічних місць, документів бухгалтерського обліку та інших документів, передбачених чинним законодавством.

Якщо на підприємстві у звітному році не було працівників, які працюють зі шкідливими умовами праці, форма має містити дані тільки в рядках 10010, 10160, 10170 розділу I та в разі наявності пільг за особливий характер праці або працівників, які мають право на пенсію за віком на пільгових умовах, - у рядках 11070, 11080, 11110, 11120, 11140 розділу II відповідно. Рядки 10020 - 11140 не враховують працівників, які знаходяться у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею віку, встановленого чинним законодавством.

За відсутності даних відповідні рядки (графи) мають містити прочерки.

Нагадаємо, що форма № 1-ПВ (умови праці) (один раз на два роки) подається юрособами та їхніми відокремленими підрозділами територіальному органу Держстату не пізніше 28 лютого.

***

Читайте також:

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»