• Посилання скопійовано

ДПС планує змінити декларацію з податку на прибуток

ДПС оприлюднила проект наказу Мінфіну щодо змін до декларації з податку на прибуток. Зокрема, планується внести зміни до додатку РІ, ПН, ВП та впровадити новий додаток – ПП (щодо податкових пільг)

ДПС планує змінити декларацію з податку на прибуток

17 жовтня ДПСУ оприлюднила проект наказу Мінфіну (завантажити). Ним пропонується затвердити зміни до форми декларації з податку на прибуток.

За пояснювальною запискою до проекту, декларацію приведуть у відповідність до ПКУ. А саме змінять зміст податкових різниць у додатку РІ щодо збільшення фінрезультату:

  • на суму 30% вартості товарів, у тому числі необоротних активів (крім активів з права користування за договорами оренди), робіт та послуг, придбаних у неприбуткових організацій, внесених до Реєстру неприбуткових установ та організацій на дату такого придбання, крім випадків, коли сума вартості товарів, у тому числі необоротних активів, робіт та послуг, придбаних у таких організацій, сукупно протягом звітного (податкового) року не перевищує 25 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, та крім бюджетних установ Накопичувального фонду, недержавних пенсійних фондів і неприбуткової організації, яка є об’єднанням страховиків, якщо участь страховика у такому об’єднанні є умовою проведення діяльності такого страховика відповідно до закону;

  • на позитивну різницю між сумою будь-яких виплат (винагород) страховим посередникам та іншим особам за надані послуги щодо укладання (пролонгації) договорів страхування та сумою нормативу витрат на виплати страховим посередникам, розрахованих за методикою, визначеною уповноваженим органом, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, за погодженням з центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику.

До того ж з метою уникнення непорозумінь між платниками податку на прибуток та контролюючими органами вносяться зміни до окремих додатків декларації:

  • додаток ПН – щодо заповнення відомостей про нерезидента;
  • додаток ВП – щодо можливості подання платником податку на прибуток фінансової звітності за звітний період, що уточнюється, якщо уточнення показників здійснюється у складі декларації за будь-який наступний податковий період відповідно до положень пп. «б» п. 50.1 ПКУ.

З метою організації належного контролю за виконанням вимог п. 142.1-142.3 ПКУ та п. 41 підрозділу 4 розділу ХХ ПКУ щодо цільового використання вивільнених від оподаткування коштів внесено зміни до основної частини декларації та додатку ВП.

Також нова форма декларації доповнюється додатком ПП. В ньому відображаються суми податку на прибуток, не сплачені суб’єктом господарювання до бюджету у зв’язку з отриманням податкових пільг.

Зауваження та пропозиції до проєкту наказу від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються протягом одного місяця на адреси розробника: поштову – 04655, МПС, Київ – 53, Львівська площа, буд. 8, Департамент методологічної та нормотворчої роботи, електронну – tatiana.chernysh@sfs.gov.ua, а також на поштову адресу Державної регуляторної служби України – 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, буд. 9/11.

Зауважимо, що у березні 2019 року цей проект було оприлюднено на сайті Мінфіну. Про це ми писали тут. З чим пов'язане повторне оприлюднення проекту вже на сайті ДПС у повідомленні від податківців не йдеться.

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»