• Посилання скопійовано

Увага! Декларація з податку на прибуток знову зміниться (проект Мінфіну)

ДФСУ оприлюднила проект наказу Мінфіну, яким пропонується затвердити зміни до форми декларації з податку на прибуток

Увага! Декларація з податку на прибуток знову зміниться (проект Мінфіну)

5 березня 2019 року ДФСУ на своєму веб-сайті оприлюднила проект наказу Мінфіну (завантажити), яким пропонується затвердити зміни до форми декларації з податку на прибуток.

Весь перелік змін до декларації можна переглянути тут (завантажити)>>

Основною метою підготовки цього проекту є приведення форми декларації у відповідність із чинними положеннями ПКУ та постанови від 31.10.2018 р. №891. Зокрема, ПКУ було передбачено збільшення фінансового результату податкового (звітного) періоду:

  • на суму 30% вартості товарів, у тому числі необоротних активів (крім активів з права користування за договорами оренди), робіт та послуг, придбаних у неприбуткових організацій, внесених до Реєстру неприбуткових установ та організацій на дату такого придбання, крім випадків, коли сума вартості товарів, у тому числі необоротних активів, робіт та послуг, придбаних у таких організацій, сукупно протягом звітного (податкового) року не перевищує 25 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, та крім бюджетних установ Накопичувального фонду, недержавних пенсійних фондів і неприбуткової організації, яка є об’єднанням страховиків, якщо участь страховика у такому об’єднанні є умовою проведення діяльності такого страховика відповідно до закону;

  • на позитивну різницю між сумою будь-яких виплат (винагород) страховим посередникам та іншим особам за надані послуги щодо укладання (пролонгації) договорів страхування та сумою нормативу витрат на виплати страховим посередникам, розрахованих за методикою, визначеною уповноваженим органом, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, за погодженням з центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику.

З огляду на це, вносяться зміни до окремих додатків декларації:

Усе про бланки і звітність
у вашій поштовій скриньці!

Нова тематична розсилка від редакції. Ви точно нічого не пропустите

Підписатись

Хочете подивитись, як це виглядає?

  • додаток ПН – щодо заповнення відомостей про нерезидента;
  • додаток ВП – щодо можливості подання платником податку на прибуток фінансової звітності за звітний (податковий) період, що уточнюється,якщо уточнення показників здійснюється у складі декларації за будь-який наступний податковий період відповідно до положень підпункту «б» п. 50.1 ПКУ.

З метою організації належного контролю за виконанням вимог пунктів 142.1-142.3 ПКУ та п. 41 підрозділу 4 розділу ХХ ПКУ щодо цільового використання вивільнених від оподаткування коштів внесено зміни до основної частини декларації та додатку ВП. 

Крім того, форма декларації доповнюється додатком ПП (завантажити), у якому відображаються суми податку на прибуток підприємств, не сплачені суб’єктом господарювання до бюджету у зв’язку з отриманням податкових пільг.  Цей додаток набере чинності з 2020 року. Його поява пов'язана зі скасуванням з 2020 року звітування про суми податкових пільг. За Постановою №891 облік сум податкових пільг буде здійснюватись контролюючим органом на підставі інформації, відображеної в поданій такими суб'єктами господарювання податковій звітності. Про це ми писали тут.

 

Зверніть увагу! Форма декларації доповнюється новим додатком ПП, який набере чинності з 2020 року. Його поява пов'язана зі скасуванням з 2020 року звіту про суми податкових пільг.

 

Згідно з текстом проекту, цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування (крім підпункту 1 пункту 1 та пункту 3 Змін до форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємств, затверджених цим наказом, які наберуть чинності з 01 січня 2020 року). 

Зауваження та пропозиції до проекту наказу від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються протягом одного місяця на адреси розробника:

поштову – 04655, МПС, Київ – 53, Львівська площа, буд. 8, Департамент методологічної та нормотворчої роботи,

електронну – tatiana.chernysh@sfs.gov.ua,

на поштову адресу Державної регуляторної служби України – 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, буд. 9/11.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»