• Посилання скопійовано

Постачальник не зареєстрував податкову накладну: як поскаржитися покупцю до ДПС?

Покупець має право додати до декларації за звітний місяць нереєстрації ПН в ЄРПН заяву зі скаргою на такого продавця за формою згідно з додатком 8 до такої декларації

Постачальник не зареєстрував податкову накладну: як поскаржитися покупцю до ДПС?

ДПС у м. Києві нагадує, що відповідно до законодавства (п. 201.10 ПКУ) у разі допущення продавцем товарів/послуг помилок при зазначенні обов’язкових реквізитів податкової накладної, та/або порушення продавцем/покупцем граничних термінів реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних податкової накладної та/або розрахунку коригування, покупець/продавець таких товарів/послуг має право додати до податкової декларації за звітний податковий період заяву із скаргою на такого продавця/покупця за формою згідно з додатком 8 до такої декларації (далі – Заява).

Форму податкової декларації з податку на додану вартість та порядок її заповнення затверджено наказом Мінфіну від 28.01.2016 р. №21.

Виходячи з форми Заяви (додатку 8) у відповідних його графах покупцю необхідно вказувати показники, що підтверджуються первинними документами, копії яких додаються до Заяви, а також опис порушень продавця, зокрема, у разі відмови скласти податкову накладну/розрахунок коригування до податкової накладної зазначаються номер і дата первинного документа, що засвідчує факт сплати податку у зв’язку з придбанням товарів/послуг, або факт отримання/повернення таких товарів/послуг.

До Заяви додаються копії товарних чеків або інших розрахункових документів, що засвідчують факт сплати податку у зв’язку з придбанням таких товарів/послуг, або копії первинних документів, складених відповідно до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», що підтверджують факт отримання таких товарів/послуг.

Копії документів подаються до контролюючого органу за місцем обліку платника податків у строки, передбачені для подання податкової декларації.

Протягом 90 календарних днів з дня надходження такої Заяви із скаргою з урахуванням вимог, встановлених пп. 78.1.9 ПКУ, контролюючий орган зобов’язаний провести документальну перевірку зазначеного продавця для з’ясування достовірності та повноти нарахування ним зобов’язань з податку за такою операцією.

Джерело: ДПС у м. Києві

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»