• Посилання скопійовано

Як подати фінзвітність з виправленими показниками у Електронному кабінеті?

Який «стан документа» необхідно обрати в Електронному кабінеті при створенні фінансової звітності з виправленими показниками? Консультує ДПС

Як подати фінзвітність з виправленими показниками у Електронному кабінеті?

ДПС у Тернопільській області розповідає, що відповідно до п. 46.2 ПКУ платник податку на прибуток подає разом з відповідною податковою декларацією квартальну або річну фінансову звітність у порядку, передбаченому для подання податкової декларації з урахуванням вимог ст. 137 ПКУ.

Фінансова звітність, що складається та подається відповідно до цього пункту платниками податку на прибуток та неприбутковими підприємствами, установами та організаціями, є додатком до податкової декларації з податку на прибуток (звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації) (далі – Декларація (Звіт)) та її невід’ємною частиною.

Про наявність поданих до Декларації (Звіту) додатків – форм фінансової звітності платник зазначає у спеціально відведеному місці форми Декларації (Звіту).

Порядок подання фінансової звітності затверджено постановою КМУ від 28.02.2000 р. №419 (далі – Порядок №419).

Підприємства можуть подавати уточнену фінансову звітність на заміну раніше поданої фінансової звітності за результатами проведення аудиторської перевірки з метою виправлення самостійно виявлених помилок або з інших причин. Подання та оприлюднення уточненої фінансової звітності здійснюються у такому ж порядку, як і уточненої фінансової звітності (абз. 19 п. 2 Порядку №419).

Подання звітності, зокрема фінансової, засобами електронного зв’язку в електронній формі здійснюється платниками відповідно до вимог ПКУ та Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженого наказом Мінфіну від 06.06.2017 р. №557 (далі – Порядок №557).

Електронний документообіг здійснюється відповідно до законодавства та на підставі Договору, що визначає взаємовідносини суб’єктів електронного документообігу (п. 1 розд. ІІ Порядку №557). Порядок укладання Договору визначено у розд. III Порядку №557.

Згідно з п. 3 розд. ІІ Порядку №557, платник створює електронні документи у строки та відповідно до порядку, що визначені законодавством для відповідних документів в електронному та паперовому вигляді, із зазначенням всіх обов’язкових реквізитів та з використанням засобу кваліфікованого електронного підпису чи печатки, керуючись цим Порядком №557, а також Договором (крім фізичних осіб, які не є самозайнятими особами).

При формуванні звітності, яка подається до ДПС і Державної служби статистики України, використовуються формати з першою літерою «S». За результатами обробки такої звітності в органах Державної служби статистики України суб’єктам господарювання надсилається квитанція №2.

Звітність, яка подається тільки до ДПС, формується за форматами з першою літерою «J». Відповідно за результатами обробки такої звітності в органах ДПС суб’єктам господарювання надсилається квитанція №2.

Порядок функціонування Електронного кабінету затверджено наказом Мінфіну від 14.07.2017 р. №637 (далі – Порядок №637), відповідно до п. 12 розд. ІІ якого Електронний кабінет включає відкриту (загальнодоступну) частину та приватну частину (особистий кабінет).

У режимі «Введення звітності» приватної частини (особистого кабінету) Електронного кабінету користувач має можливість створювати, редагувати, підписувати та надсилати електронні документи, зокрема фінансову звітність. При створенні електронних документів вказаним режимом користувачем обирається «стан документа», що відповідає передбаченому п. 48.3 ПКУ для податкових декларацій обов’язковому реквізиту «тип документа (звітний, уточнюючий, звітний новий)», за умови наявності такого реквізиту у формі документа звітності, що створюється.

Затверджені нормативно-правовими актами форми фінансової звітності не містять реквізиту «тип документа».

Отже, якщо платником за відповідний звітний період вже була подана фінансова звітність за форматом з першою літерою «S» або «J», то при поданні фінансової звітності з виправленими показниками за форматом з першою літерою «J» в Електронному кабінеті необхідно обрати «стан документа» – звітний.

***

Читайте також: Уточнююте декларацію з прибутку: чи подавати фінзвітність?

Джерело: ДПС у Тернопільській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»