• Посилання скопійовано

Чи можуть роботодавці подати звіт про квоти в електронній формі?

Наразі в роботодавців є можливість подавати до центрів зайнятості/філій в електронному вигляді лише звітність за формою № 3ПН. Тож звіт про квоти доведеться подавати тільки в паперовій формі

Чи можуть роботодавці подати звіт про квоти в електронній формі?

Нагадуємо, щороку роботодавці-юрособи мають подавати до центрів зайнятості звіт про квоти щодо прийняття на роботу громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню. Їх перелік наведено у ст. 14 Закону про зайнятість. Це річний звіт за 2020 рік, його слід подати до 01.02.2021 р. включно. Про це ми писали тут.

Через карантин у багатьох роботодавців виникло питання щодо можливості подання звіту в електронній формі. І ось з'явилося роз'яснення Центру зайнятості щодо реалізованих можливостей в Електронному кабінеті роботодавців.

Наразі в роботодавців є можливість подавати до центрів зайнятості/філій в електронному вигляді лише звітність за формою №3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії)».

Інші передбачені законодавством звітності та інформації подаються до Державної служби зайнятості наочно або поштовим відправленням.  Тож звіт про квоти доведеться подавати тільки в паперовій формі.

Перед відвідуванням центрів зайнятості з'ясуйте, чи працює він через СOVID-19.

У повідомленні Центру зайнятості також зауважено, що у період локдауну з 8 по 24 січня 2021 року центри зайнятості працюють у звичному режимі.

Однак напередодні відвідування слід зателефонувати до центру зайнятості та з’ясувати, як він працює. Тимчасово закриваються на карантин ті центри, де у фахівців виявлено захворювання на ковід.

 

Як знайти потрібний контактний номер телефону?

Потрібно зайти на сайт обласного центру зайнятості і на головній сторінці знайти рубрику «Контакти». Там є адреси та номери телефонів центрів зайнятості та філій регіону.

 Ось перелік сайтів всіх обласних центрів зайнятості:


  ***

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»