• Посилання скопійовано

До уваги роботодавців! З'явилися електронні формати єдиної звітності

3 березня в Реєстрі електронних документів на сайті ДПС з'явилися електронні формати для єдиної звітності з ПДФО, ВЗ та ЄСВ. Для податкових агентів — юросіб формат J0500106, а для ФОПів — формат F0500106

До уваги роботодавців! З'явилися електронні формати єдиної звітності

Нагадуємо, що вперше подавати єдину звітність роботодавці мають за І квартал 2021 року. Це передбачено Наказом №773. І ще. Податкові агенти зобов’язані подавати протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу, Розрахунок до ДПС за основним місцем обліку. Про це ми писали тут та тут.

При цьому старий звіт з ЄСВ (J (F) 3000413)  слід подавати за звітні періоди 2020 року та для виправлення помилок за ці періоди, а також у разі ліквідації до 28 лютого включно.

В інших випадках звіт з ЄСВ вже не подаємо, а вже будемо звітувати за єдиною звітністю за підсумками І кварталу. Про це  ми писали тут.

І ось 23 березня в Реєстрі електронних документів на сайті ДПС з'явилися електронні формати для єдиної звітності з ПДФО, ВЗ та ЄСВ. В ньому містяться й формати для розрахунку зі статусом Довідковий. 

А саме:

Зверніть увагу! Датою початку використання цих форматів є 1 квітня. Тобто при спробі подати розрахунок «Довідковий» ДПС може його у березні ще не прийняти.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»