• Посилання скопійовано

Спрощення єдиної звітності від Гетманцева: чи буде?

За словами Д. Гетманцева, ДПС разом з ПФУ доопрацювали алгоритми прийняття єдиної звітності для приймання та обробки єдиної звітності з ПДФО та ЄСВ з урахуванням різних способів такого подання. Відповідно змінювати саму форму поки ніхто не планує

Спрощення єдиної звітності від Гетманцева: чи буде?

Нагадаємо, що 11 травня Гетманцев вказував про створення робочої групи за участі представників МФУ, ДПС України, Пенсійного фонду України, бухгалтерів, експертів для врегулювання питання щодо спрощення форми податкового розрахунку сум ПДФО та ЄСВ, порядку його заповнення через велику кількість скарг. 

25 травня Гетманцев повідомив у Фейсбуці, що відповідно до звернення Комітету, ДПС  разом із ПФУ суттєво доопрацьовали свої інформаційно-телекомунікаційні системи, що дозволило забезпечити приймання та обробку об’єднаної звітності з ПДФО та ЄСВ, з урахуванням різних способів такого подання.

Він також наголосив, що на сайті ДПС розміщено електронні форми об’єднаної звітності з ПДФО та ЄСВ з додатками для забезпечення можливості його формування в електронному вигляді з використанням будь-якого програмного забезпечення, яке платник може обрати на власний розсуд.

Водночас для мінімізації помилок платників при складанні та поданні звітності з 01.04.2021 р. ДПС забезпечила платникам можливість використовувати «Електронний кабінет» та  Спеціалізоване клієнтське програмне забезпечення для формування та подання звітності. 

Також на офіційному вебпорталі ДПСУ розміщено роз’яснення щодо заповнення уточнюючого додатку 4ДФ до звітності (хоча воно ще видано 6 травня).

"Як бачимо, постійна взаємодія та діалог Комітету з іншими органами влади призводить до позитивних змін, які спрямовані на покращення державного сервісу", - підкреслив Гетманцев.

У кого все ж таки виникають труднощі з поданням звітності, можуть звернутися зі скаргою до Гетманцева на адресу hetmantsev@rada.gov.ua.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Русанова Ганна

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»