• Посилання скопійовано

Коли держустановам вперше звітувати за новою формою розрахунку частини чистого прибутку?

Вперше новий Розрахунок частини чистого прибутку подається за півріччя 2021 року

Коли держустановам вперше звітувати за новою формою розрахунку частини чистого прибутку?

ДПС у Львівській області розповідає, що наказом Мінфіну України від 12.01.2021 р. №4, зареєстрованим в Мін’юсті України 02.03.2021 за №264/35886, затверджено нову форму Розрахунку частини чистого прибутку (доходу), дивідендів на державну частку. Наказ набрав чинності 16 березня 2021 року.

Нова форма Розрахунку частини чистого прибутку (доходу), дивідендів на державну частку – це уніфікована форма Розрахунку для всіх суб’єктів господарювання, які зобов’язані нараховувати та сплачувати до бюджету частину чистого прибутку (доходу), а також дивіденди, нараховані на державну частку (акції, паї) у статутному капіталі.

Розрахунок частини чистого прибутку (доходу), дивідендів на державну частку (далі – Розрахунок), який подається до контролюючих органів відповідно до іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, прирівнюється до податкової декларації (абз. 2 п. 46.1 ПКУ).

Фінансова звітність або звіт про фінансовий стан (баланс) та звіт про прибутки та збитки та інший сукупний дохід (звіт про фінансові результати) є додатком до Розрахунку та його невід'ємною частиною (абз. 3 п. 46.2 ПКУ).

Розрахунок складається наростаючим підсумком та подається до контролюючих органів разом з фінансовою звітністю у строки, передбачені ст. 49 ПКУ (абз. 6 п. 46.2 ПКУ).

Вперше Розрахунок подається за півріччя 2021 року.

Джерело: ДПС у Львівській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»