• Посилання скопійовано

До 1 жовтня 2021 року треба подати повідомлення про участь у міжнародній групі компаній

Податківці нагадують, що відповідно до пп. 39.4.2 ПКУ платники податків, які у звітному році здійснювали контрольовані операції, зобов’язані подавати до 1 жовтня року, що настає за звітним, звіт про контрольовані операції та повідомлення про участь у міжнародній групі компаній

До 1 жовтня 2021 року треба подати повідомлення про участь у міжнародній групі компаній

Південне міжрегіональне управління ДПС інформує, що у березні 2021 року набув чинності наказ Мінфіну від 31.12.2020 р. №839, яким, зокрема, затверджено:

  • форму Повідомлення про участь у міжнародній групі компаній (Повідомлення);
  • порядок складання Повідомлення про участь у міжнародній групі компаній (Порядок №839).

Нагадаємо, що відповідно до вимог пп. 39.4.2 ПКУ платники податків, які у звітному році здійснювали контрольовані операції, зобов’язані подавати до 1 жовтня року, що настає за звітним, звіт про контрольовані операції та повідомлення про участь у міжнародній групі компаній. Порядок №839 затверджено відповідно до вимог пп. 39.4.2.2 ПКУ.

Отже, Повідомлення складається з двох частин: заголовної та основної, яка у свою чергу, складається з трьох розділів, що заповнюються відповідно до вимог розділу ІІ Порядку №839.

Звертаємо увагу, що згідно із п. 8 розділу І Порядку №839 Повідомлення містить графи (елементи), які є обов'язковими, необов'язковими, або заповнення яких може бути обов'язковим за певних умов.

Обов'язкові графи підлягають автоматичній перевірці контролюючим органом на предмет їх наявності та повноти заповнення під час прийняття Повідомлення з метою інформування платника податків про виявлені помилки та невідповідності. Необов'язкові графи (позначені у формі Повідомлення як [Н]) можуть залишатися незаповненими. Такі елементи у певних випадках можуть представляти вибір між тим чи іншим типом інформації, де лише один із них має бути використаний (наприклад, вибір між форматом адреси – у фіксованій чи довільній формі). Окремі графи, які позначені у формі Повідомлення як [В], є обов'язковими для включення до Повідомлення у певних випадках, які описані у Порядку №839. Графи, у яких дозволено зазначати обмежений перелік фіксованих кодів, наведених у Порядку №839, позначені у формі Повідомлення як [К].

***

Читайте також:

Джерело: Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»