• Посилання скопійовано

Комітет Гетманцева підтримує новий порядок інформування про бенефіціарів від Президента

20 січня Комітет ВРУ з податкової політики рекомендував прийняти за основу законопроєкт №6320 щодо змін порядку подання державному реєстратору інформації про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи

Комітет Гетманцева підтримує новий порядок інформування про бенефіціарів від Президента

20 січня Д. Гетманцев в Телеграм-каналі зауважив, що Комітет з податкової політики ВРУ рекомендував прийняти за основу законопроект № 6320, який спрямований на забезпечення можливості електронного подання інформації про кінцевих бенефіціарних власників юридичних осіб до ЄДР без черг та додавання непотрібних паперових документів.

Нагадаємо, що 18 листопада 2021 року на сайті ВРУ було зареєстровано два президентських законопроєкти:

  • 6320 щодо спрощення порядку подання інформації, необхідної для проведення фінансового моніторингу;
  • 6321 про внесення змін до ст. 166-11 КпАП у зв'язку зі змінами в порядку подання державному реєстратору інформації про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи.

Про це ми розповідали тут.

За пояснювальною запискою до законопроєкту №6320, метою проєкту Закону є спрощення подання інформації про кінцевих бенефіціарних власників та структуру власності юридичними особами, що вносяться до ЄДР, прискорення перевірки поданих відомостей, створення системи методологічної допомоги юридичним особам при визначенні кінцевих бенефіціарних власників та структури власності. 

Зокрема, планується:

  • автоматизувати проведення перевірки відомостей про осіб, що є кінцевими бенефіціарними власниками юридичної особи, поданих до ЄДР в електронній формі, з використанням засобів Єдиного державного вебпорталу електронних послуг;
  • скасувати вимоги щодо виключно нотаріального засвідчення копій документів, що подаються для підтвердження особи кінцевого бенефіціарного власника;
  • скоротити випадки подання юридичними особами відповідних відомостей під час проведення реєстраційних дій. 

Ці зміни будуть внесени до Закону про держреєстрацію. 

Законопроєктом №6320 також планується внести зміни до Закону про держфінмоніторинг.

***

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»