• Посилання скопійовано

Незабаром з'явиться новий перелік військовозобов'язаних жінок. Він вже на реєстрації в Мін'юсті

Міністерство оборони вже затвердило новий перелік спеціальностей та професій, за якими жінок беруть на військовий облік. Але тексту наказу поки нема. Його поява та набрання чинності відбудеться після схвалення Мін'юстом

Незабаром з'явиться новий перелік військовозобов'язаних жінок. Він вже на реєстрації в Мін'юсті

Міністерство оборони зменшило перелік спеціальностей та професій, за якими жінок беруть на військовий облік. Наразі очікується схвалення від Мін'юсту, після чого документ набере чинності.

Про це глава Міноборони Олексій Резніков розповів в інтерв'ю РБК-Україна.

"Ми разом з Генеральним штабом вирішили, що стільки професій у списку військовозобов'язаних жінок зараз не потрібно. Ми його спростили, погодили з колегами, відправили до Мін'юсту і чекаємо від них затвердження, після цього він набере чинності. Але Генеральний штаб має право залежно від загроз і викликів вносити правки", - розповів міністр.

 

Яким буде новий перелік? (від редакції)

У новому Наказі «Про затвердження переліку спеціальностей та /або професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями, після одержання яких жінки беруться на військовий облік військовозобов’язаних, та Переліку спеціальностей та/або професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями» визначено 14 спеціальностей та 6 професій, здобуття та отримання яких передбачає постановку на військовий облік. Зазначені спеціальності та професії споріднені з близько 100 військово-обліковими спеціальностями. Нагадаємо, що раніше йшлося про 35 фахових напрямків, що об‘єднували понад 200 спеціальностей. Про це розповідало Міноборони ось тут.

Як повідомили у Міноборони, список професій для військового обліку буде скорочений з 35 до 14 спеціальностей та 6 професій, здобуття та отримання яких передбачає постановку на військовий облік. Зазначені спеціальності та професії споріднені з близько 100 військово-обліковими спеціальностями. 

Але наголосимо, що поки немає затвердженого переліку. Чекаємо далі...

***

Всі новини від редакції "Дебет-Кредит" на тему військового обліку жінок можна переглянути за посиланням.

***

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»