• Посилання скопійовано

Коли ДПС почне приймати нову форму повідомлення про прийняття на роботу?

У довіднику версій документів податкової звітності ДПС встановлено 1 березня 2022 року, як дату початку подання нового формату F/J3001002 повідомлення про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту

Коли ДПС почне приймати нову форму повідомлення про прийняття на роботу?

У довіднику версій документів податкової звітності, розміщеному на офіційному сайті Державної податкової служби України (далі – ДПС) встановлено 1 березня 2022 року, як дату початку поданні звіту F/J3001002 – Повідомлення про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту. Про це інформує "Арт-звіт".

Повідомлення про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту (далі – Повідомлення) подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізичною особою (крім повідомлення про прийняття на роботу члена виконавчого органу господарського товариства, керівника підприємства, установи, організації) та/або резидентом Дія Сіті до територіальних органів ДПС за місцем обліку їх як платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за формою згідно з додатком до Постанови № 413 до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором та/або до початку виконання робіт (надання послуг) гіг-спеціалістом резидента Дія Сіті засобами електронного зв’язку з використанням електронного підпису відповідальних осіб, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису, відповідно до вимог законодавства у сфері електронного документообігу.

Інформація, що міститься у Повідомленні, вноситься до реєстру страхувальників та реєстру застрахованих осіб відповідно до Закону № 2464.

Повідомленням про прийняття на роботу члена виконавчого органу господарського товариства, керівника підприємства, установи, організації є відомості, отримані органами ДПС з ЄДР.

Від редакції: Зауважимо, що офіційно ДПС так й не повідомила про початок застосування нової форми. Тому наразі можна спиратися тільки на цю інформацію. Про появу формату нового повідомлення ми писали тут, а аналіз заповнення нової форми наводили ось тут.

***

Джерело: Арт-Звіт

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»