• Посилання скопійовано

Звіти про оцінку майна можна складати в електронній формі

Уряд вніс зміни до Національного стандарту № 1 “Загальні засади оцінки майна і майнових прав”. Ними запроваджено складання звітів про оцінку майна в електронній формі

Звіти про оцінку майна можна складати в електронній формі

Кабмін постановою від 09.09.2022 р. № 886 вніс зміни до Національного стандарту № 1 “Загальні засади оцінки майна і майнових прав”.

Змінами запроваджено складання звітів  про оцінку майна в електронному вигляді.

Так, уточнено, що звіт про оцінку майна складається в електронній та паперовій формі, якщо складання звіту про оцінку майна в паперовій формі передбачено нормативно-правовими актами з оцінки майна або договором на проведення оцінки майна, та може складатися в повній або стислій формі.

Звіт про оцінку майна в електронній формі складається та підписується всіма оцінювачами, які безпосередньо проводили оцінку майна, та керівником суб’єкта оціночної діяльності або уповноваженою ним особою шляхом накладення їх кваліфікованого електронного підпису з урахуванням вимог законодавства у сфері електронних довірчих послуг.

Документи та інші інформаційні матеріали, зібрані оцінювачами у процесі проведення оцінки майна, разом із звітом про оцінку майна зберігаються в електронній формі в оцінювачів, які безпосередньо складали звіт про оцінку майна, та архіві суб’єкта  оціночної діяльності — суб’єкта господарювання протягом трьох років від дати складання такого звіту, якщо більший строк не встановлено законодавством.

Постанова набрала чинності 11 серпня 2022 року.

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»