• Посилання скопійовано

З 2023 року діятиме нова форма декларації про доходи

Податківці нагадали, що завдяки Наказу №143 форма декларації отримала нові додатки: Додаток Ф4 щодо розрахунку ПЗ з ПДФО та ВЗ, оподатковуваних доходів від продажу рухомого майна та додаток МПЗ щодо загального мінімального податкового зобов'язання

З 2023 року діятиме нова форма декларації про доходи

ДПС у Запорізькій області розповідає, що Міністерство фінансів України наказом від 17.05.2022 р. №143, який набирає чинності з 01 січня 2023 року, викладено у новій редакції:

Зокрема, форма Декларації отримала нові додатки:

  • Додаток Ф4 – розрахунок податкових зобов'язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору, оподатковуваних доходів від продажу протягом звітного (податкового) року об'єкта(ів) нерухомого та/або рухомого майна;
  • Додаток МПЗ – розрахунок загального мінімального податкового зобов'язання за податковий (звітний) рік, що розраховується фізичним особами – підприємцями (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) – власниками, орендарями, користувачами на інших умовах (в тому числі на умовах емфітевзису) земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь.

***

Читайте також: Подавати декларацію про доходи для податкової знижки-2022 слід за старою формою

Джерело: ДПС у Запорізькій області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»