• Посилання скопійовано

Які статзвіти можна буде подавати в електронному вигляді у 2023 році: доповнено перелік

Держстат доповнив перелік форм державних статистичних спостережень та фінансової звітності, які можуть подаватись респондентами в електронному вигляді у 2023 році. Тепер він налічує 85 форм (було 70)

Які статзвіти можна буде подавати в електронному вигляді у 2023 році: доповнено перелік

На початку грудня Держстат оприлюднив Перелік форм державних статистичних спостережень та фінансової звітності, які можуть подаватись респондентами в електронному вигляді у 2022-2023 році. Станом на 05.12.2022 р. він налічував 70 звітів (59 статистичних та 11 фінансових).  Проте фахівці Держстату попереджали, що перелік ще може доповнюватися у міру реалізації форм в електронному вигляді. 

І ось цей перелік оновлено. Станом на 20.12.2022 р. він містить 85 форм звітів, з них - 74 статистичних та 11 фінансових.

Зауважимо, що з 1 січня 2023 року статистична та фінансова звітність буде подаватися респондентами виключно в електронній формі. Подати статистичну звітність в електронній формі можна буде за допомогою безкоштовного онлайн-сервісу «Кабінет респондента». Доступ в систему буде цілодобовим і не потребуватиме інсталяції будь-яких програм. Про це читайте тут.

Також нагадаємо, що раніше Держстат:

  • оприлюднив проєкти календаря, альбому та табеля форм на 2023 рік. Про це тут і тут
  • опублікував зміни у поданні форм державних статистичних спостережень до органів державної статистики на 2023 рік. Так, для подання 62 звітів змінено форми, для 13 форм змінено строк подання, 4 форми скасовано та затверджено 4 нові звіти.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»