• Посилання скопійовано

Підприємства-забруднювачі з наступного року отримують нову звітність

Уряд визначив процедуру, за якою підприємства-забруднювачі звітуватимуть про виконання зобов’язань по зниженню викидів в атмосферне повітря

Підприємства-забруднювачі з наступного року отримують нову звітність

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України розповідає, що Кабінет Міністрів України схвалив рішення, згідно з яким вже з наступного року підприємства-забруднювачі оприлюднюватимуть дані про викиди в атмосферне повітря та заходи, які вони здійснюють для їх поступового зменшення. Вся інформація публікуватиметься на екологічній платформі Міндовкілля «ЕкоСистема». Звітність підприємства подаватимуть щороку до 31 березня. 

Так Міндовкілля поступово втілює у життя положення Закону України від 09.07.2022 р. №2393-Х, який покликаний удосконалити регулювання викидів забруднюючих речовин підприємствами.

Переваги такого рішення: 

  • Уся інформація про те, наскільки підприємства-забруднювачі впливатимуть на стан повітря буде у вільному доступі на ЕкоСистемі;
  • Міндовкілля та громадськість зможуть відстежувати виконання підприємствами умов дозволів;
  • Підприємства дотримуватимуться умов дозволів;
  • Україна виконає вимоги Орхуської конвенції на вільний доступ громадян до екологічної інформації.

«Забруднення повітря – це не тільки про шкоду довкіллю, а й про здоров'я кожного українця. Тому маємо робити все можливе для запобігання та зменшення викидів. Схвалена постанова – значний крок на цьому шляху. Тож продовжуємо наводити лад у сфері та дбати про екологічно безпечне майбутнє країни», – зазначив Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець.

Джерело: Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»