• Посилання скопійовано

Готуємося до подання фінзвітності за 2022 рік: довідник від редакції

Наближаються граничні терміни подання фінансової звітності за 2022 рік. Для полегшення її складання підготували підбірку з аналітичних статей від редакції

Готуємося до подання фінзвітності за 2022 рік: довідник від редакції

Нагадуємо, що фінансову звітність за 2022 рік слід подати:

  • до Держстату – 28 лютого,
  • до ДПСУ – не пізніше 1 березня.

Кому, як і коли треба подавати фінзвітність? Читайте в аналітиці від редакції. А для полегшення її складання підготували для вас окремі статті щодо кожної із форм звітності:

  1. Баланс підприємства – головний з фінансових звітів, який відображає майновий стан підприємства на початок і кінець звітного періоду. У цій статті розглянемо, як складати Баланс за 2022 рік.

  2. Другою за номером, але не за важливістю, є форма фінзвітності Звіт про фінансові результати (Звіт про сукупний дохід). Саме в ній визначають, прибуток чи збиток отримало підприємство, та аналізують склад доходів та витрат у звітному періоді. Про нього читайте тут.

  3. Звіт про рух грошових коштів дає інформацію про рух коштів та їх еквівалентів між датами фінансової звітності, про напрями їх витрачання для оцінки потреби в них на майбутнє. Цей звіт є досить простим для розуміння і показує, куди і як підприємство витрачає кошти і чому прибуток є, а коштів немає (або навпаки). Про нього - у цій статті.

  4. Четверта форма фінансової звітності Звіт про власний капітал надає інформацію про власний капітал підприємства, деталізуючи інформацію з розділу I пасиву Балансу та з розділу II Звіту про фінрезультати. Розгляньмо на прикладі, як його скласти.

  5. Нарешті чотири форми річної фінансової звітності складено, але це ще не все. До деяких статей фінзвітності потрібно наводити додаткову інформацію у примітках, типову форму яких затвердив Мінфін. Про нюанси їх складання читайте тут.

  6. Скорочена фінзвітність. У 2022 році Порядок подання фінансової звітності було змінено. Але чи змінився перелік тих , хто має подавати фінзвітність за так званими скороченими формами? Читайте тут, а про правила складання - ось тут.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»