• Посилання скопійовано

Як заповнювати декларацію фізособи-«єдинника» у разі виправлення помилок?

У разі подання уточнюючої декларації у полях 02 та 03 звітний період та звітний період, який уточнюється, заповнюються однаковими значеннями, що відповідають звітному періоду, що уточнюється

Як заповнювати декларацію фізособи-«єдинника» у разі виправлення помилок?

Податківці у підкатегорії ЗІР зазначили, що декларація платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця (далі – Декларація) може подаватися платником єдиного податку (першої – третьої груп) як звітна (звітна нова), так і уточнююча (відповідні відмітки робляться в полі 01 Декларації).

У разі подання звітної (звітної нової) Декларації у полі 02 такої Декларації зазначають звітний (податковий) період, за який її подають. Якщо у складі звітної (звітної нової) уточнюють показники минулих звітних періодів, то у полі 03 Декларації зазначають звітний (податковий) період, який уточнюється.

При цьому у складі звітної або звітної нової Декларації платник може уточнити показники Декларації за один податковий (звітний) період, що минув.

У разі подання уточнюючої Декларації у полях 02 та 03 такої Декларації податковий (звітний) період та податковий (звітний) період, який уточнюється, заповнюють однаковими значеннями, що відповідають звітному (податковому) періоду, що уточнюється.

Якщо виправлення помилок за минулі звітні періоди здійснюєть у складі звітної (звітної нової) Декларації, то фізична особа – підприємець – платник єдиного податку, залежновід обраної групи, зазначає правильні значення показників господарської діяльності за звітний (податковий) період, за який подає Декларацію, у відповідних розділах з ІІ по ІV Декларації, та визначає:

  • виправлені податкові зобов’язання з єдиного податку за звітний (податковий) період у розділі V Декларації (рядки 08 – 14);
  • суму збільшення (зменшення) податкового зобов’язання з єдиного податку у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок за минулі періоди, суму пені та штрафу (в розмірі 5 відс. від суми збільшення) у розділі VІ Декларації (рядки 15 – 20).

Якщо виправлення проводиться в уточнюючій Декларації, то фізична особа – підприємець – платник єдиного податку, залежновід обраної групи, зазначає правильні показники господарської діяльності за звітний (податковий) період, що уточнюється, у відповідних розділах з ІІ до ІV Декларації, та визначає:

  • податкове зобов’язання за звітний (податковий) період, що уточнюється, в розділі V Декларації (рядки 08 – 14);
  • суму збільшення (зменшення) податкового зобов’язання з єдиного податку у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок, суму пені та штрафу (в розмірі 3 відс. від суми збільшення) у розділі VІ Декларації (рядки 15 – 20).

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»