• Посилання скопійовано

1 березня закінчується строк подання деяких звітів

Нагадуємо, що 1 березня закінчується строк подання деяких звітів до ДПС. Але на час воєнного стану платники податків звільняються від відповідальності у разі відсутності можливості своєчасно сплатити податки чи подати звітність

1 березня закінчується строк подання деяких звітів

Нагадуємо, що 1 березня закінчується строк подання до податкової служби:

Проте за відсутності у платника податків можливості своєчасно виконати свій податковий обов’язок під час війни він звільняється від відповідальності з обов’язковим виконанням таких обов’язків протягом шести місяців після припинення або скасування воєнного стану в Україні. Це стосується, зокрема, й дотримання строків сплати податків і зборів, подання звітності, у тому числі звітності, передбаченої п. 46.2 ПКУАле наголосимо, що це стосується саме тих платників, які не можуть виконувати свої обов'язки! Про це ми писали тут.

Також звертаємо увагу, що раніше до 1 березня (включно) треба було ще подати звіт №10-ПОІ. Проте завдяки Закону №2682 вже за підсумками 2022 року звітувати до Фонду захисту осіб з інвалідністю та реєструватися в ньому не потрібно. Докладніше про це у статті від редакції.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»