• Посилання скопійовано

Як у декларації з акцизу відображати суми податку окремо за видами тютюну?

На сьогодні діюча форма акцизної декларації не передбачає відображення сум ПЗ окремо за видами тютюнових виробів. Тому ДПС рекомендує в Додатку 10 до декларації розшифровувати дані, наведені у рядках Б 12 та Б 13 розділу Б

Як у декларації з акцизу відображати суми податку окремо за видами тютюну?

Східне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків розповідає, що п. 10 ст. 11 Закону України від 03.11.2022 №2710-ІХ «Про Державний бюджет України на 2023 рік» визначено, що джерелами формування спеціального фонду Державного бюджету України на 2023 рік у частині доходів є 100 відсотків надходжень акцизного податку з вироблених в Україні та ввезених на митну територію України сигарил понад загальний обсяг, визначений в сумі 831 млн грн, виключно за умови внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення оподаткування акцизним податком сигарил, які наберуть чинності у 2023 році. 

Для відображення надходжень акцизного податку з сигарил Державною казначейською службою відкриті відповідні рахунки за ККДБ 14020601 та 14030601. 

Отже, у 2023 році сплата акцизного податку з сигарил повинна здійснюватися на зазначені вище рахунки. 

На сьогодні діюча форма декларації акцизного податку (далі – Декларація) не передбачає відображення сум податкових зобов’язань окремо за видами тютюнових виробів (рядки Б 12 та Б 13 розділу Б Декларації). 

Під час подання Декларації виробниками та/або імпортерами тютюнових виробів рекомендується в Додатку 10 до Декларації розшифровувати дані, наведені у рядках Б 12 та Б 13 розділу Б Декларації, зокрема: 

  • по рядку Б 12 розділу Б Декларації – щодо суми податкових зобов’язань, що підлягає нарахуванню з вироблених підакцизних товарів, окремо щодо сигарил та окремо щодо інших тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, тютюну; 
  • по рядку Б 13 розділу Б Декларації – щодо суми податкових зобов’язань, що підлягає нарахуванню з ввезених підакцизних товарів, окремо щодо сигарил та окремо щодо інших тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, тютюну.

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»