• Посилання скопійовано

Нюанси звітування та сплати екоподатку у разі діяльності в декількох населених пунктах

Якщо населені пункти входять до складу однієї територіальної громади, СГ подає одну податкову декларацію екологічного податку до органу ДПС, який обслуговує територіальну громаду, до якої входять ці населені пункти

Нюанси звітування та сплати екоподатку у разі діяльності в декількох населених пунктах

ДПС у Львівській області розповідає, що суб’єкт господарювання за здійснення на територіях (одного або декількох) населених пунктів, що входять до складу однієї територіальної громади, викидів в атмосферне повітря забруднюючих речовин стаціонарними джерелами забруднення, скидів забруднюючих речовин у водні об’єкти, розміщення відходів подає одну податкову декларацію екологічного податку (далі – Декларація) до органу ДПС, який обслуговує територіальну громаду, до якої входить(ять) такий(і) населений(і) пункт(и).

Разом з декларацією подаються окремі Додатки 1, 2, 3 щодо кожного об’єкта оподаткування та окремий Додаток 1 щодо викидів двоокису вуглецю.

Рядок 2 Декларації та рядок 3 Додатків 1 – 3 заповнюються згідно з Кодифікатором адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад, затвердженим наказом Міністерства розвитку громад та територій України від 26.11.2020 №290 зі змінами та доповненнями (далі – Кодифікатор).

У рядку «код за КАТОТТГ адміністративно-територіальної одиниці» рядка 2 Декларації зазначається код адміністративно-територіальної одиниці, визначений за Кодифікатором за місцем обліку платника екологічного податку (місцезнаходження контролюючого органу, до якого подається Декларація).

У Додатках 1 – 3 , зокрема, у рядку 3 зазначається така інформація:

  • у рядку 3.1 – код територіальної громади, визначений за Кодифікатором, на території якої розташований об’єкт оподаткування;
  • у рядку 3.2 – код адміністративно-територіальної одиниці, визначений за Кодифікатором, за місцем розміщення стаціонарних джерел забруднення, здійснення скидів у водні об’єкти, розміщення відходів відповідно.

Екологічний податок сплачується до бюджету територіальної громади, до якої входять населені пункти, де розміщені об’єкти оподаткування.

Джерело: ДПС у Львівській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»