• Посилання скопійовано

Які помилки є найпоширенішими під час подання податкової звітності?

До помилок належать неправильне зазначення найменування ДПС, наведення скороченого найменування платника податків, а також невідображення інформації про додатки

Які помилки є найпоширенішими під час подання податкової звітності?

Фахівці Центрального міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків під час здійснення податкового супроводження платників податків та проведення камеральних перевірок виявляють низку порушень, допущених платниками податків під час подання податкової звітності щодо обов’язкових реквізитів.

Вичерпний перелік обов’язкових реквізитів, які повинна містити податкова декларація, визначено п. 48.3 статті 48 Податкового кодексу України (далі - Кодекс), проте деякі платники не дотримуються цієї норми.

Найчастіші помилки під час подання податкової звітності:

  1. Неправильно зазначено дату подання звіту (абз. 9 п. 48.3 ст. 48 Кодексу).
  2. Зазначають прізвище, ім’я, по батькові посадових осіб повністю. Потрібно зазначати - ініціали, прізвище посадових осіб платника податків (абз. 11 п. 48.3 ст. 48 Кодексу).
  3. Неправильно зазначають найменування контролюючого органу, до якого подається звітність (абз. 8 п. 48.3 ст. 48 Кодексу).
  4. Зазначають скорочене найменування платника податків. Натомість абз. 4 п. 48.3 ст. 48 Кодексу потрібно зазначати повне найменування.
  5. Не відображають інформацію про додатки, що додаються до декларації та які є її невід’ємною частиною (абз. 10 п. 48.3 ст. 48 Кодексу).

Потрібно пам’ятати, у разі якщо платником податку у податковій декларації не заповнено хоча б один з обов’язкових реквізитів, то така декларація не вважається податковою, крім випадків, встановлених пунктом 46.4 статті 46 (пункт 48.7 статті 48 Кодексу).

Тож, шановні платники, будьте уважними і пам’ятайте: у разі виникнення питань ви завжди можете звернутися за допомогою до свого податкового координатора.

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»