• Посилання скопійовано

Нюанси подання ФОПом додатка 1 до декларації у разі необхідності призначення лікарняних

Подання у складі декларації з типом форми «Звітна» як «Довідково» додатка 1 з типом форми не звільняє від обов’язку подання за звітний період до ДПС у складі декларації додатка 1 з типом форми «Звітна»

Нюанси подання ФОПом додатка 1 до декларації у разі необхідності призначення лікарняних

ДПС у Дніпропетровській області нагадує, що фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку першої – третьої груп подають до податкового органу Податкову декларацію платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця за формою, затвердженою наказом Мінфіну від 19.06.2015 №578 зі змінами та доповненнями (далі – Декларація), у складі якої формується додаток 1 «Відомості про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску» (далі – Додаток 1).

У разі необхідності призначення матеріального забезпечення, страхових виплат (допомога по тимчасовій непрацездатності (включаючи догляд за хворою дитиною), допомога по вагітності та пологах; оплата лікування в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортного закладу після перенесених захворювань і травм, компенсація втраченого заробітку тимчасово звільненим від сплати єдиного внеску фізичним особам – підприємцям з метою їх підтримки на період дії протиепідемічних заходів тощо) фізичні особи – підприємці на спрощеній системі оподаткування подають протягом року за інший період, ніж квартальний (річний) податковий (звітний) період, Декларацію з типом форми «Звітна» та додатковою позначкою «Довідково», у складі якої формується Додаток 1, який заповнюється таким чином:

  • у заголовній частині в комірці 01 «Звітна» та в комірці 04 «Довідково» проставляється позначка «Х»;
  • у розд. 1 вказується реєстраційний номер облікової картки платника податків з урахуванням примітки 4 до Додатка 1;
  • у розд. 2 – серія (за наявності) та номер паспорта для ідентифікації платника єдиного внеску у Пенсійному фонді України з урахуванням примітки 5 до Додатка 1;
  • у розд. 3 – прізвище, ім’я, по батькові (за наявності);
  • у розд. 4 в полі «Податковий (звітний) період» у комірці «місяць» вказується арабськими цифрами від 1 до 12 номер календарного місяця, в якому настав страховий випадок;
  • у розд. 5 «Тип форми» в полі «призначення матеріального забезпечення, страхових виплат» проставляється позначка «Х»;
  • розд. 6 «Дата державної реєстрації припинення» не заповнюється;
  • у розд. 7 вказується основний код економічної діяльності за КВЕД згідно з реєстраційними документами;
  • у розд. 8 зазначаються період перебування фізичної особи – підприємця на спрощеній системі оподаткування як платника єдиного внеску, за який сплачені страхові внески (з дня закінчення попереднього звітного періоду до дати настання страхового випадку включно) та код категорії застрахованої особи («6»);
  • рядки та графи у розд. 9 обов’язково заповнюються в розрізі місяців за період, визначений у розд. 8, де у графі 2 відображається самостійно визначена сума доходу, на яку нараховується єдиний внесок в межах максимальної величини, а у графі 4 обчислюються суми єдиного внеску, які підлягають сплаті на небюджетні рахунки за даними звітного (податкового) періоду. Загальна сума обчисленого єдиного внеску зазначається у рядку «Усього» графи 4.

При цьому тип Додатка 1 «Уточнююча» для призначення матеріального забезпечення, страхових виплат не застосовується.

Водночас слід зазначити, що подання у складі Декларації з типом форми «Звітна» як «Довідково» Додатка 1 типом форми «призначення матеріального забезпечення, страхових виплат» не звільняє платника єдиного внеску від обов’язку подання за квартальний (річний) податковий (звітний) період до контролюючого органу у складі Декларації Додатка 1 з типом форми «Звітна» в терміни, визначені ПКУ.

Джерело: ДПС у Дніпропетровській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»