• Посилання скопійовано

Мінфін рекомендує інвестбізнесу підготуватись до запровадження Загального стандарту звітності CRS

Окремий акцент Мінфін під час вебінару зробив на рекомендаціях для підзвітних фінансових установ, які з 1 липня 2023 року зобов’язані вживати заходів належної комплексної перевірки з метою виявлення підзвітних рахунків

Мінфін рекомендує інвестбізнесу підготуватись до запровадження Загального стандарту звітності CRS

Міністерство фінансів України та Державна податкова служба України за сприяння Програми Європейського Союзу з підтримки управління державними фінансами в Україні (EU4PFM) провели тематичний вебінар з Українською асоціацією інвестиційного бізнесу (УАІБ) – професійною організацією учасників фондового ринку України.

Під час вебінару розглянуто актуальні питання застосування Загального стандарту звітності CRS з урахуванням особливостей діяльності інститутів спільного інвестування (ІСІ) – корпоративних інвестиційних фондів (КІФ) та пайових інвестиційних фондів (ПІФ) в Україні.

Учасники вебінару, зокрема, отримали інформацію про:

  • визначення фінансових активів відповідно до Стандарту CRS;
  • звітування за різними видами фінансових рахунків;
  • порядок обміну інформацією щодо інвесторів ІСІ та
  • порядок взяття на облік та зняття з обліку ІСІ, що є підзвітними фінансовими установами.

Окремий акцент було зроблено на  рекомендаціях для підзвітних фінансових установ, які з 1 липня 2023 року зобов’язані вживати заходів належної комплексної перевірки з метою виявлення підзвітних рахунків, а також на питаннях комплаєнсу і взаємодії фінансових агентів з контролюючими органами.

Мінфін і  надалі тісно співпрацюватиме з усіма суб’єктами виконання нових вимог, адже налагоджена співпраця та діалог з фінансовими агентами та професійними бізнес-асоціаціями сприятиме ефективному впровадженню вимог Стандарту CRS.

Нагадуємо, що 20 – 21 червня відбувся воркшоп, під час якого міжнародні експерти Глобального форуму ОЕСР  з прозорості та обміну інформацією  висвітлили важливі та актуальні питання застосування фінансовими установами Стандарту CRS, ознайомили український бізнес з обов’язками підзвітних фінансових установ та представили загальний алгоритм їх виконання. Відеозапис воркшопу та презентація за посиланням.

Запровадження міжнародного обміну інформацією про фінансові рахунки є одним з пріоритетів Мінфіну в податковій сфері, адже рівність в оподаткуванні, прозорість і міжнародна співпраця є важливими складовими податкової політики України, а впровадження Загального стандарту звітності CRS є необхідним кроком для подальшої євроінтеграції України.

Матеріали зустрічі

Презентація «Особливості застосування Загального стандарту звітності CRS для ІСІ»

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»